Скретање (улево) са Ђинђићевог булевара

Борислав Стефановић Ми смо сада несумњиво више левичари него што смо били у време Зорана Ђинђића, зато што је политика динамична ствар. Али ми се Зорана Ђинђића и његове политике не одричемо.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС, критикујући нови Закон о раду, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Изгорелог нико не запали

Александар Вучић Ни за јоту влада неће да попусти, нећу да попустим ни случајно. Можете да уђете у зграду владе, видели сте да сам наредио да се полиција склони, можете да нас спалите у згради владе - нећу да попустим. Разговора може да буде увек, а да преговарам о томе нећу више ни са ким.

Александар Вучић, премијер Србије, о протестима поводом новог Закона о раду, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Операција тупим скалпелом

Александар Вучић Све што је рекао Лазар Крстић је апсолутно истинито и апсолутно исправно. Ја само једну ствар нисам могао да прихватим - не зато што Лазар није у праву, већ зато што ја нисам способан да у овом тренутку то спороведем на такав начин у дело. Други разлог је што те мере морате да примените на живе људе, који то не могу лако да поднесу. Смањење пензија 20-25 посто нисам у стању да спроведем у дело, иако би то била најздравија мера.

Александар Вучић, премијер Србије, после оставке министра финансија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Срцем на аждаху

Миша Бркић Очекујем да премијер [Вучић] са сарадника узме Мела Гибсона, који је снимио филм „Храбро срце“. Мел Гибсон би му требао да растури и развласти досадашњи државни систем, који је рак-рана Србије, једна аждаја. Отпори томе биће велики.

Миша Бркић, економски новинар, о реформама, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Стуб спаса

Александар Вучић Хвала им на огромном новцу који су нам дали, то је од њихових пореских обвезника - није од наших. Ми њима ништа нисмо дали, они нама јесу. Наравно, да је то онолико колико се говори - попео бих се на овај стуб код ливнице и рекао да је Србија уз структурне реформе спасена. Није, десет пута је мање...

Александар Вучић, премијер Србије, у РТБ „Бор“ о донаторској конференцији у Бриселу после поплава, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Остани социјалиста до краја

Ивица Дачић Позивам вас, храбро у промене, мењајмо, да нас не промене.

Ивица Дачић, председник СПС-а, делегатима поводом 24. годишњице од оснивања странке, „Правда“