Један покрет, један социјалиста

Срђан Шкоро Узгред, зна ли још неко, осим Вулина, како се зове или изгледа члан његове странке? То питање би министар Вербић могао пробно да уведе на тестовима за пријемни, па ко тачно одговори да добије прву годину бесплатно, рецимо, на Мегатренду. Наравно, са унапред положеним испитима?

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

Позови В(улина) ради убиства

Срђан Шкоро Вулин је за веома кратко време прешао пут од министра за Косово, до министра за рад. Кад заштити раднике до те мере као Србе на Косову, требало би му можда понудити министарство здравља. Народу који тако брзо заборавља, здравље и није потребно.

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

Вишеструка принципијелност једног конвертита

Срђан Шкоро Оно што није могао никако да опрости својим друговима у ЈУЛ то је прављење политичког савеза са „црном коалицијом“ оличеном у Шешељу, Николићу и Вучићу. Због тог споја демонстративно је напустио странку, одбацујући све привилегије које је имао. [...] Онда је принципијелни Вулин своје политичко ухлебљење за левичарске идеје пронашао код Ивице Дачића. Све до избијања афере „кофер“ и Дачићевог све јаснијег приближавања демократама. [...] Основао је своју странку и сад је на власти у коалицији и са једнима и са другима. Постао је Вучићева десна, а „коферчетова“ лева рука. Што би правници рекли - непоправљиви вишеструки повратник.

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

Да нам живи друг Вулин, кад већ не могу пролетери

Срђан Шкоро Закон о раду очигледно је морао бити усвојен у јулу, јер га је осведочени ЈУЛовац Александар Вулин бранио и пропагирао. У духу Мире Марковић, овога пута без цвета у коси, као прави левичар је помпезно објашњавао колико добра ће донети овај закон радницима. Истовремено је прозивао демократске власти које су својим понашањем уништили практично све и да он сада као министар са својим другарима из владе мора то да исправља. Изгледа да је бивша перјаница ЈУЛ заборавио да су његову тадашњу странку не без разлога звали југословенско удружење лопова.

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

Америчка и српска (Велика) маћеха Русија

Мајкл Кирби У два случаја је Русија била у прилици да одлучује о санкцијама Југославији и када су усвајане резолуције УН 757 и 787, резултат гласања је био 13 гласова за санкције, ниједан против, а уздржане су биле Кина и Зимбабве. Зато би било најбоље да људи кажу шта се заправо догодило, а не да се догодило оно што се није догодило...

Мајкл Кирби, амбасадор САД, о увођењу санкција Русији због кризе у Украјини, „Блиц“