Истрага истраге

Амфилохије Истрага потурица је значајан историјски догађај. Многи и данас приговарају како је то смио владика Данило. Јесте да је страшно побити људе, међутим, још је страшнија духовна смрт коју сију око себе ти лажни људи, са лажном вјером. Зато је, благодарећи тој жртви, владика Данило спасио Црну Гору. Да се то није догодило, данас не би било православног ува у Црној Гори, и то треба имати у виду.

Амфилохије, митрополит црногорско-приморски СПЦ, на Илинданском сабору на Сињајевини, према порталу „Вијести“

Пуштање низ реформе

Александар Вучић Мој рејтинг и рејтинг странке коју водим нису толико високи и биће нижи из дана у дан. Наш народ је такав да лако пригрли некога и још брже га пусти низ воду. Они који су проводили озбиљне и тешке реформе никада нису били и никада неће бити популарни. [...] Ја не желим да пропустим прилику, не желим да Србија пропусти прилику.

Александар Вучић, премијер Србије, о првих сто дана владе, ТВ Б92

Ни млада, ни згодна, а у мираз доноси дугове

Александар Вучић А шта да украдете у ФАП-у и железари? Што су крали, покрали су пре десет година. Нама преостаје да плаћамо некоме да их узме, да бисмо решили наше проблеме и сачували раднике. Нисмо онако лепа удавача као што смо били 1987, 1988. или 1989. Уништили су нас ратови, пљачкашке приватизације и, највише, политичке одлуке да се купују гласови и коалиције новцем који нисмо зарадили.

Александар Вучић, премијер Србије, ТВ Б92

Бесплатан и (не)слан ручак

Александар Вучић Гузенбауер и Фратини обављају посао везан за евроинтеграције Србије. Мислим да и те како доприносе угледу Србије у свету. Наш буџет је веома транспарентан. Из буџета не добијају ниједан једини динар. [...] То је неслана шала да Фратини хоће да купи „Телеком“, а Гузенбауер - ЕПС. Само се тиме баве у животу.

Александар Вучић, премијер Србије, о саветницима Владе Србије, ТВ Б92

Девалвација сребрњака

Александар Вучић Да није Фратини направио договор са [Миланом] Беком да купе ФАП, који вреди милијарде и сви се отимају око њега. Дајте, да прекинемо с тим. У Србији је привреда пропала, разорена, уништена. Нама не вреди готово нигде ништа. Причају о сребрнини, а ми сребрнину немамо.

Александар Вучић, премијер Србије, ТВ Б92

Две године до зелене гране

Александар Вучић У року од две године извући ћемо Србију из кризе. Мере неће бити најбезболније могуће, али неће бити онакве какве предлаже Фискални савет, иако они имају добре процене. [...] Дајте да урадимо оно што боли, али што можемо да преживимо. Влада Србије, ни крива ни дужна, страдаће у политичком смислу - али се боримо за будућност. Ми се држимо плана који смо направили, а који подржавају и ММФ, и Светска банка, и ЕУ.

Александар Вучић, премијер Србије, ТВ Б92

Не пишу лепо о мени, али пишу

Александар Вучић Слабо пратим „Твитер“, али ми је драго да има и занимљивих ствари. Највише ми се допало оно око мог летовања, када лежим на неким ексерима.

Александар Вучић, премијер Србије, о сатири на друштвеним мрежама, ТВ Б92

Пронађен, саслушан и изабран

Александар Вучић Нема проблема, не мора да буде Беко, плаћаћемо тих 130 милиона евра губитка стално да би сви били задовољни. То вам је као са оним храстом, сви би да овде све остане учаурено. [...] Они који то нападају, ћутали су и пред Мишковићем и Беком. Па да ли Беко није био дужан за порез у њихово време? Влада коју водим је пронашла тај неплаћен порез, није га пронашао нико други. Беко је био пет, шест пута на саслушању, поводом различитих кривичних дела, како није био раније?

Александар Вучић, премијер Србије, о понуди Милану Беку да води „Железнице Србије“, ТВ Б92

Кад падне камен са срца

Бојан Пајтић Пита ме Вучић шта сам радио последњих 100 дана. Питам ја њега шта је радио последњих 20 година, колико му је требало да схвати да је пао Берлински зид? Навијао за камен?

Бојан Пајтић, председник ДС-а и председник Извршног већа АП Војводине, „Фонет“

Омиљени премијер премијера (Видиш камен, не видиш Сизифа)

Александар Вучић У Србији када год неко има идеју да нешто промени на боље сви скоче и кажу: „Е, немој то“. Не мислим да се поредим на било који начин, али [Зоран] Ђинђић је имао једну добру реченицу која се ретко цитира, а она гласи: „У Србији када неки човек гура камен већина народа навија за камен“. То је ствар коју ћете морати да мењате.

Александар Вучић, премијер Србије, у Бачком Градишту поводом сто дана владе, „Танјуг“

Недосањани сан

Александар Вучић Нисмо могли да изаберемо бољу локацију. Сви ми можемо од вас да се научимо раду, марљивости, поштовању обавеза. За вас не постоји викенд, морате да радите 365 дана, морате да устанете у 4 ујутру. Мало је овако узорних, великих и успешних домаћинстава у нашој земљи.

Александар Вучић, премијер Србије, на фарми „Мужлаи“ у Бачком Градишту поводом сто дана владе, „Танјуг“