Замрзнути изазов

Александар Вучић Тресем се од страха од свих упозорења. Могли су и мени да донесу ону кофу воде да се поливам уместо ове чаше. Таман би им нешто успело.

Александар Вучић, премијер Србије, о упозорењу ЕУ и „леденом изазову“, ТВ Б92

Нисмо криви али јесмо дужни

Александар Вучић Морам рећи да у тој поруци ЕУ нисам разумео једну реч, а то је солидарност са земљама чланицама ЕУ. У чему солидарност? Па нас нико није ни питао када су уводили санкције Русији нити нас је ико ишта питао о контрасанкцијама Русије. Да ли је могуће да ми, који нисмо ни криви ни дужни, да будемо криви и једнима и другима.

Александар Вучић, премијер Србије, о упозорењу ЕУ везаном за српски извоз у Русију, Б92

Чак и Влада плаћа струју

Александар Вучић Јесмо ли платили струју? Платили смо струју, да вас званично обавестим.

Александар Вучић, премијер Србије, о дуговањима Владе Србије према „ЕПС снабдевању“, ТВ „Пинк“

Да, то смо ми (мало више смо окаснили)

Срђан Вербић Рекли су – превише сте закаснили. Реално, јесмо превише закаснили. Ове године је требало да буде пилотирање тог теста, тога није било. Заиста смо озбиљно закаснили и реално је да нам кажу – не можете баш толико да касните.

Срђан Вербић, министар просвете, о неодржавању PISA тестирања у Србији 2015. године, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Свратиште за велику децу

Александар Вулин Његов први задатак су предузећа у реструктурирању, 44 хиљаде људи очекују да се нађу адекватна решења. Свако отпуштање, свака лоша економска вест врше притисак на Министарство рада и социјалне заштите. Јер, коме ће се обратити ако неће министарству које ја предводим. Ми смо на то спремни и нико неће остати на улици.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о новом министру привреде, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Грешна догма о непогрешивости

Александар Вулин Она или он ће бити вредни, посвећени и волеће своју земљу. У стручност се, наравно, не сумња. Ми до сада нисмо грешили, зашто би то сада био случај? Председник владе ће вам то саопштити. У овој влади се зна ред. Нека тако и остане.

Александар Вулин, министар рада и социјалне политике, о новом министру привреде, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Опустите се, верујте ми - ЕУ зна шта ради!

Александар Вучић Сви [сте] се нешто нарогушили, као да су вас упозоравали а не мене.

Александар Вучић, премијер Србије, на почетку конференције за новинаре поводом упозорења ЕУ због могућег повећања српског извоза у Русију, РТС