Одводњавање кап по кап

Миша Бркић Претходна власт има велики удео за финансијске тешкоће, али има и садашња. Ко ће да буде крив ове зиме ако не буде струје? Хоће ли претходна власт да буде крива за то што нико не уме да испумпа воду из копова „Колубаре“ четири месеца? Онолико колико их има у влади, да су сви пили ту воду испумпали би је до сада.

Миша Бркић, економски новинар, „Пешчаник“

(Замишљени) непријатељ се укопава и вреба

Саша Радуловић Све је стало након што сам поднео оставку. Направила се гужва, што је Вучићу послужило да заустави реформе. Ништа се не ради, осим једне „тешке“ патетике, пренемагања пред грађанима Србије, бесмислених конференција за штампу и свађа са замишљеним непријатељима.

Саша Радуловић, бивши министар привреде и лидер покрета „Доста је било!“, „Они кажу“ на ТВ „Пирот“

Победнички утисак ове недеље је ултиматум

Оља Бећковић „Утисак“ није одложен до даљњег, него је забрањен и ја нисам одбила договор, него сам одбила ултиматум. [...] То се не може сматрати никаквом пословном одлуком, већ политичким налогом.

Оља Бећковић, новинар и водитељ „Утиска недеље“ на ТВ Б92, „Бета“

Балада императора

Томислав Николић Можда други имају море на које привлаче туристе, а ми имамо историју - 18 римских императора рођено на тлу данашње Србији и то седморица у Сирмијуму. Све велике империје су била на тлу данашње Србије и римска, византијска, Наполеон, аустроугарска, Хитлер па и Црвена армија је прешла наше тле... зато што је место на којем смо се ми Срби настанили најлепше на свету и рађа најлепше и најбоље људе на свету, па их после расејемо по свету да шире лепоту и доброту.

Томислав Николић, председник Србије, отварајући изложбу „Виминацијум“ у Мисији Републике Србије у Њујорку, „Танјуг“

Топлина дебелог меса

Срђан Шкоро Има све више људи из медија који несметано циркулишући кроз премијеров ректум, штите своје привилегије, држећи јавност далеко од истине. Разумљиво је што њима прија топлина и сигурност коју добијају у Вучићевом издувном отвору, али поставља се питање како премијер то може да трпи. [...] То није ни хигијенски, ни медицински оправдано.

Срђан Шкоро, новинар, у чланку „Колоноскопија“ на свом блогу

Изазов од кога може да се рикне

Душан Бајатовић Ја сам сада измислио нови challenge [изазов]. Пошто мене критикује госпођа [Зорана] Михајловић, тражим да се заврши Жежељев мост у Новом Саду – радови касне три године, а градилиште је потпуно запуштено. Желим да се попнем на тај мост и скочим у Дунав, мада ми рониоци кажу да је опасно. Ако не то, скочићу из чамца да препливам реку. Хајде да скочим, да се тај мост направи.

Душан Бајатовић, директор „Србијагаса“, „Земља чуда“ Радио Београда 1