Та опасна страна реч (носталгија)

Миломир Марић У томе нам је живот прошао, спокојно чекајући старост, да нас пита где нам је била младост. Кад се опасуљимо и почнемо да размишљамо где нам је била ова памет, за све је већ исувише касно, неповратно прошло. Живот је само један, шта не проживиш данас, сигурно нећеш ни сутра!

Миломир Марић, новинар и ТВ водитељ, „Вечерње новости“

Упутићу протест чим одгледам Утисак (кога нема)

Мајкл Девенпорт Већ 4 године сам у Србији и не пропуштам „Утисак недеље“. Овакве емисије су важан допринос размени мишљења у друштву. Када ће се вратити на Б92?

Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији, „Твитер“/„Блиц“

Та опасна страна реч

Миломир Марић Носталгија је [...] углавном жал за младошћу, после толико животних промашаја и погрешних одлука на сопствену штету, а не сећање на стара добра времена, која сигурно нису била боља и од овог - најгорег. Са носталгијом се сећамо искључиво себе из млађих дана. Како време неповратно пролази, били смо све лепши, паметнији, честитији, способнији и неустрашивији, толико, да нас више нико од савременика не може препознати. [...] Ко је луд да призна своје грешке и да се помири са животним поразом? Далеко боље је то пребацити на неког другог, на време у коме живимо и на сплет несрећних околности.

Миломир Марић, новинар и ТВ водитељ, „Вечерње новости“