За дан-два, можда три, не знам број...

Ивица Дачић КФОР ће отићи кад-тад и једва чекамо тај тренутак.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, конференција за штампу

Десетогодишње везивање за мртваца

Артемије Страшније од присуства самртнику је присуствовање умирању једне државе која траје десет година. Док се у кући самртника ћути, наша држава умире уз песму. У циљу лечења болеснику су одсечени поједини делови тела, а коначно се хирург одлучио да одстрани срце и то је назвао победом.

Артемије, епископ рашко-призренски, на трибини Г17 и Пакта за стабилност Србије

Чим прије

Изјаве.нет Савез Русије, Белорусије и Југославије ће се остварити, већ у октобру, или почетком новембра.

Милутин Стојковић, председник одбора за одбрану и безбедност савезне скупштине, "Борба"

Великосрбина на делу

Стојан Церовић Једном сам тако чуо причу једног опозиционог лидера, који се сретао с Милошевићем и својевремено му замерао сто је онолико узбуњивао Србе у Книну. На то му је председник мирно објаснио да он с тим нема ништа, да су то радили Добрица Ћосић и Симо Дубајић, а да он, Милошевић, тада није ни знао да у Книну има Срба.

Стојан Церовић, коментатор, "Време"

Мало је рећи бољи

Андрија Ера Ојданић Слободан Милошевић је бољи политичар од Била Клинтона.

Андрија Ера Ојданић, естрадна звезда, "Сведок"

Нема повлачења, а предаје?

Зоран Ђинђић Нема нерешеног, неко ће после тога морати да оде са бојног поља - народ или Слободан Милошевић. Нема компромиса, идемо до краја.

Зоран Ђинђић, председник ДС-а, "Бета"

Заразни СРЈ утицај

Милорад Додик Нарочито нисмо заинтересовани за отварање платног промета који су прекинули управо Милошевић и Шешељ. Прекид платног промета омогућио нам је стабилизацију економских прилика у РС.

Милорад Додик, премијер РС, "Блиц"

Друштвено-користан рад

Љубомир Живков Ништа лакше него пред камерама РТС-а залепити прво стакло на згради ЦК-а и радове на застакљивању прогласити отвореним, а Жарка Јокановића прогласити затвореним: дизалица грађевинског предузећа 'Рад' односи Председника Милутиновића ка највишем спрату, званице и окупљени грађани криве вратове до потпуног ушинућа, тапшу, Председник им отпоздравља, камера на крову ЦК овековечује прелазак Председников из дизалице на свечану скелу, призор достојан онога када се Лењин губи у облаку паре из локомотиве, само што је овде слика јасна - Председник има три врсте гита, да то су боје наше заставе, на висини од 186 метара он је везан само заклетвом коју је дао као председник, не треба му ни шлем, у стилу младе која уназад према удавачама баца свадбени букет председник са симса баца шлем, ко ухвати овај рударско-зидарски симбол биће следећи председник.

Љубомир Живков, колумниста "Времена"

Мирко Освајач

Изјаве.нет Премијер Марјановић је на почасном месту, нарочито после блиставог 'московског лета'. Јер му је, судећи по државно-партијским медијима, једином - после Наполеона! - успело да освоји Москву.

Никола Бурзан, у својој колумни, "Данас"

Епистола

Изјаве.нет Ти данас, сва је прилика, налазиш да није згодно што јучерашњи твоји списи Ђукановића изједначавају са Булатовићем, па си ријешио да их разједначиш и данашњем власнику Црне Горе издао потврду да је невин као Јованка Орлеанка. Почео си да Мила Ђукановића браниш од Мила Ђукановића! У том случају, једино ми преостаје да под хитно оснујем Друштво за заштиту Јевремовог књижевног дјела од Јеврема лично!

Марко Вешовић, књижевник и Сарајлија, у отвореном писму Јеврему Брковићу, цитирано према листу "Данас"

САО Сан Марино

Добривоје Будимировић Биџа Ех, да ми дају да се 'отцепимо', па били бисмо као Сан Марино!

Добривоје Будимировић Биџа, председник свилајначке општине, "Глас јавности"

Задржи живот и бежи

Вида Огњеновић Коме је потребна власт са пуним контима у иностранству и неплаћеним рачунима код куће? Поручујем режиму да нам нису потребни њихови животи - нека их задрже и нека оду.

Вида Огњеновић, писац и позоришни редитељ, трибина Г17 и Пакта за стабилност Србије

Молитва у правој цркви

Изјаве.нет Хрватска има велике изгледе да добије ратну одштету од СРЈ, јер СРЈ има много новца на различитим рачунима.

Давид Руиквин, правни заступник хрватске владе, "Бета"

За пар до неколико сати

Изјаве.нет Грађани могу да буду у потпуности сигурни у електропривреду, као што су и у време ратних дејстава били сигурни да ће струја доћи релативно брзо, највише за пар сати.

Драган Костић, председник Управног одбора ЕПС-а и члан Дирекције ЈУЛ-а, "Борба"

На предзиђу Српства

Светислав Басара Разумем домаће јуродиве којима је родна груда једино место на коме могу да пласирају комбинацију простачке охолости и слуганске покорности, али ми никада није било јасно шта нагони Бесоне, Шифере, лажне Кенедије да долазе из нешто срећнијих земаља - не да би били уз објективно намучени српски народ - него да би послужили као хигијенски улошци за краткорочне потребе једног делиричног режима.

Светислав Басара, књижевник, "Репортер"