Технолошки заостали националисти (и навијачи)

Предраг Симић Ово је високотехнолошка провокација која нас је изненадила. Албанци су одабрали то високотехнолошко поље за излив свог национализма. До сада су „порушили“ на десетине сајтова Србије... чак и патријаршије. Нисам чуо да је неки српски хакер оборио неки албански сајт. Питам навијачке групе - ако не оборе неки сајт у Албанији и на Косову, могу слободно да се испишу из српских националиста.

Предраг Симић, професор ФПН-а, о дрону са заставом велике Албаније на фудбалској утакмици Србија-Албанија, „Око“ РТС-а

Пендрек-ефендија (Стефановић)

Бојан Пајтић Апсолутно је недемократски да министар полиције уместо да поднесе оставку због јучерашњих догађаја на фудбалској утакмици између Србије и Албаније, јавно дисциплинује јавни сервис. Није РТС полицијска станица, нити се њоме управља пендреком.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, о изјави Небојше Стефановића, „Бета“

Онаквог човека (премијера и брата) сте нашли да вређате!

Небојша Стефановић Потпуно сам згрожен бруталним вређањем и нападом на премијера Србије у директном преносу јавног сервиса. Још више сам запањен ћутањем и недостатком реакције људи из јавног сервиса, невладиних организација и новинарских удружења које су умеле да буду веома гласне у досадашњим случајевима.

Небојша Стефановић, као потпредседник СНС-а, о непристојном скандирању „Вучићу, пе*еру“ у директном РТС преносу фудбалске утакмице Србија-Албанија, „Танјуг“

Дипломирај и „пали“ (да докторираш)

Срђан Вербић Академске студије у Србији су квалитетне. У поређењу с њима, докторске студије нису тако квалитетне и то је разлог зашто је пожељно да млади људи своје докторате ураде на неком другом месту, па да се врате у Србију и пренесу та знања.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, „Бета“

Успостављање непријатељства

Томислав Николић Предстојећа посета албанског председника владе Едија Раме очекивана је у Србији као знак успостављања изванредних односа, али након атентата на успостављање пријатељства Србије и Албаније, очигледно да ће Албанији бити потребне деценије, ако не и векови да постане нормална држава, без мржње према Србима.

Томислав Николић, председник Србије, о прекиду фудбалске утакмице Србија-Албанија, РТС

Подела кривице на неравне части

Александар Вучић Чекам да видим шта ће да каже ЕУ, јер нећу да прихватим подељену кривицу. Наше партнере из ЕУ сам јуче пет пута у периоду од 18 и 18.50 упозорио на могући сценарио провокација од стране службених лица Албаније, а нека од тих лица су носила и шалове УЧК... Шта би било да су српски навијачи отишли у Тирану са заставама Велике Србије и четничким обележјима?

Александар Вучић, премијер Србије, о прекиду фудбалске утакмице Србија-Албанија, РТС

ВИП банда

Александар Вучић Желели су да згазе наш понос, али смо сачували образ и банди лажних албанских званичника, који су били у свечаној ложи, показали јасну разлику између нас и њих.

Александар Вучић, премијер Србије, о прекиду фудбалске утакмице Србија-Албанија, „Вечерње новости“

Провокација темпирана „шармом“

Азем Власи Ова застава је била чин, провокација веома шармантна и веома интелигентна, али у сасвим спортском окружењу. Ова реакција изазвала је експлозију и шовинизам јавног мњења Србије која је за инцидент оптужила Албанију.

Азем Власи, бивши политичар, о дрону са заставом велике Албаније на фудбалској утакмици Србија-Албанија, „Блиц“

Терористи са људским ликом

Томислав Николић Јучерашња безумна акција је требало да буде најоштрије осуђена од стране државног врха Албаније и њене јавности. Недостајала је само експлозивна направа у летелици, па да се стекне утисак о повезаности са терористом број један у свету.

Томислав Николић, председник Србије, о летелици са заставом велике Албаније на стадиону и прекиду фудбалске утакмице Србија-Албанија, РТС

Сервисна станица

Бранка Прпа Што би рекао Јован Цвијић - проблем Србије је што је саградила кућу на путу. Сада морамо да одлучимо - хоћемо ли ту кућу да бранимо пушком или да наплаћујемо путарину? Нема војске која није прошла овим путем, а геополитика је иста од Римског царства па надаље.

Бранка Прпа, историчар, „Један на један“ РТВ-а