Мали Његош

Матија Бећковић Када су неком Црногорцу донели малу бритву, мали нож, он је гледао, превртао па казао: „Е, на шта спаде сабља.“

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о томе како гледа када га пореде с Његошем, према емисији „Агапе“ на ТВ „Студио Б“

Телевизијска спрема

Матија Бећковић При данашњем стању нашега школства, можда би било паметно да се редовним гледаоцима емисије „Агапе“ призна нека висока школска спрема. Свака провера би показала да су гледаоци образованији него да су се школовали на неком МЕГА неакредитованом универзитету.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, на промоцији књиге „Агапе – антологија“ на Коларцу, „Агапе“ на ТВ „Студио Б“

Московска вечерња (мастер) школа

Зоран Кесић „Kолега, нисте се баш добро спремили,“ али то је довољно за шестицу… на приватном факултету. Како председник Николић прича руски, искрено се надам да неће он преговарати са руском страном о пословној сарадњи. Могао бих да их увреди, или да им прода неку нашу компанију по најнеповољнијим условима.

Зоран Кесић, ТВ водитељ, о обраћању председника Србије Владимиру Путину на руском, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Краснаји војвода

Бошко Јакшић Мој утисак је да је председник Николић у тренутку када је говорио о партизанима прекрстио два прста, или је барем ставио бели лук у џеп, [као] војвода.

Бошко Јакшић, спољнополитички новинар, о војној паради 16. октобра у Београду, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Драги систему...

Срђан Вербић Оно што ме највише мучи је што нисам беспомоћан само као родитељ већ и као „стручњак“. Од свих мастиљара у земљи ја сам некако најпозванији да кажем ваљају ли ти задаци или не. Не зато што сам много стручан или паметан, него зато што управо за то примам буџетску плату. Имам само један проблем – коме ја да кажем да ови задаци нису добри и да их треба мењати. Учитељицу, верујем, то не интересује много. Просветне саветнике још мање. Систем је тај коме бих ја требало да дам своје мишљење и препоруку.

Срђан Вербић, министар просвете, на свом блогу у време док је радио у Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања, према листу „Данас“

Мере штедње подигнуте на најнижи ниво

Александар Вулин Онима који одбију задужење које им одреди Центар за социјални рад помоћ ће најпре бити умањена, а ако одбију по други пут биће укинута. Социјална помоћ неће бити помоћ него зарада. Не може да буде поплава у Обреновцу или Шапцу, и да долазе хиљаде волонтера, а да ни један корисник социјалне помоћи не дође да брани свој град.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Танјуг“

Ледени брат

Предраг Ј. Марковић Било је дирљиво што су Путину викали „брате“, а њега зову Ледени. Значи, видело се да му је непријатно што су га наши љубакали. Али, то је наша политичка култура, емотивна, топла.

Предраг Ј. Марковић, историчар, о посети руског председника Београду, „Седмица“ Радио Београда 1

Груди широке као руска степа

Предраг Ј. Марковић Тој великој сили, која нам је више пријатељскија него друге, бацили смо се у наручје без икакве задршке. Наше обожавање Владимира Владимировича личи на то како косовски Албанци обожавају Била Клинтона. Ми смо, изгледа, једина земља где постоји не русофилија већ путиноманија. Шта да радимо, ми смо сирочићи клети и ко год нам се осмехне, бацамо му се у наручје. Ми би се бацили и Ангели Меркел, али она је строга жена и не прихвата нас на своје „широке“ груди. Тако смо се бацали Француској измеђа два светска рата.

Предраг Ј. Марковић, историчар, о посети руског председника Београду, „Седмица“ Радио Београда 1