У лошој форми сам

Кетрин Ештон Са Дачићем и Тачијем у последње две године провела сам чак 430 сати разговора. Моја улога у склапању [Бриселског] споразума је била мајушна, а у отварању преговора о придруживању са Србијом још мања.

Кетрин Ештон, одлазећи високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност, РТС

Волите ме као ште ме странци цене

Александар Вучић Захвалан сам и господину Линднеру, али и свима у свету што то примећују. Да ли ви мислите да бих ја могао да разговарам са оволико најмоћнијих људи и светских премијера да они не цене мој рад, да не цене оно што смо направили?

Александар Вучић, премијер Србије, приликом посете немачких привредника, РТС

Сви ће вас звати и заволети ако се презивате Вучић

Александар Вучић Кажите ми кад се то неко чуо с француским премијером, немачком канцеларком и америчким потпредседником у три дана. Када се то догодило у српској историји? Ја мислим никада, пошто имам све службене белешке.

Александар Вучић, премијер Србије, о свом раду и раду Владе Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Одборници га натерали да задржи обе функције

Саша Мирковић Желим да верујем да они који нису добро прочитали Статут (СНС) везано за ову одлуку, да га погледају, јер се члан Главног одбора не одстрањује декретом на Извршном одбору. Ја сам оставку понудио одборницима Скупштине града Зајечара 8. септембра, то су објавили сви медији и одборници једногласно то нису прихватили.

Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара и посланик СНС-а, о најави искључења из СНС-а јер се није одрекао једне од функција, РТС

Осушена топлина

Владислав Јовановић Уместо свечаног, ручак може да буде радни, а може да се избегне и заједничко обраћање медијима два премијера [Вучић и Рама]. Тада је посета „осушена“, а порука госту и његовим „адвокатима“ гласи да он не заслужује већу топлину.

Владислав Јовановић, бивши шеф дипломатије СРЈ, о посети албанског премијера у контексту прекида утакмице Србија-Албанија, „Вечерње новости“