Посматрачка група грађана (из Скупштине)

Зоран Бабић Ја ћу вечерас бити на рођендану пријатеља, добио сам позив као Зоран Бабић. И био сам на том рођендану и пре него што сам постао посланик, и бићу и кад не будем посланик. Не иде се свуда као народни посланик.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, о два посланика СНС-а који су били посматрачи на изборима у Доњецку и Луганску, Радио „Слободна Европа“

Занимање – посланик, допунска делатност – посматрач избора

Владимир Ђукановић Не знам, право да вам кажем. Те људе познајем од раније, јер сам ишао да надгледам локалне изборе у Санкт Петербургу. Вероватно су проценили да сам тамо лепо и добро радио, и одлучили су да и сада дођем. Инсистирао сам и тада да идемо као грађани, не као посланици, и они су то прихватили.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, на питање шта га је квалификовало да добије позив за посматрача избора у Луганску и Доњецку, „Дневник“

Бију западни, али бију и источни

Миодраг Зец Ми смо вечито нешто између, something between. Ми смо и Исток на Западу и Запад на Истоку, па на крају добијемо батине и од једних и од других. Ми смо и социјалдемократе и либерали. Ми живимо у систему који је contradictio in adjecto.

Миодраг Зец, професор економије на Филозофском факултету у Београду, „Документ“ РТВ-а

Модерна колонијална бајка

Војислав Жанетић Бајка о томе како ми не би требало да усвојимо капитализам је бесмислена. Ми морамо, за почетак, да одговоримо на врло значајно питање на које нисмо одговорили – до које мере желимо да будемо колонија? Бојим се да куца једно доба када можемо само да одлучимо да ли ћемо да будемо сто посто или деведесет и нешто.

Војислав Жанетић, маркетиншки стручњак и хумориста, „Документ“ РТВ-а

Зар и ти, брате Карићу?

Александар Вучић То су били најинтересантнији детаљи политичке сцене Србије – видети заједно у истом строју Чанка, Шешеља, Карића и Пајтића – лепа слика. Избори ће показати да ће сви они заједно имати неколико пута мање гласова од једне политичке странке.

Александар Вучић, премијер Србије, после реконструкције Извршног већа АП Војводине, РТС