Некадашњи Вучић је највећа опозиција садашњем

Вук Драшковић Александар Вучић је Вучићевој влади често снажнија опозиција од званичне опозиције, а опозиционе странке најжешћа опозиција саме себи. Тријумфовала је стратегија лансирана 1993. у Ђинђићевој кампањи против Драгољуба Мићуновића. Он је тада рекао да не постоје идеологије, да је политичка странка предузеће и да нема морала у политици.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Партијско стење, корење и балвани

Вук Драшковић Кад је порушио балване ДС на северу Косова и кренуо у ризично решавање тог болног проблема Србије, ја сам га подржао отворено и најснажније. Он је сада премијер и прешао је Рубикон ка европској страни. Нажалост, Србија није прешла тај Рубикон и ту премијер не може да умакне сопственој кривици... Није сасекао корење комунистичке идеологије која дави Србију: службе безбедности су нереформисане, а тајни досијеи су затворени. Око њега је много оних који су нестручни и који не подржавају тај стратешки пут, него на сваком кораку саплићу.

Вук Драшковић, председник СПО-а, о Александру Вучићу, „Блиц“

Ко СПО-у јаму кома, сам (уз помоћ Вучића) у њу упада

Вук Драшковић Шта се догодило са ДС? Догодила јој се правда. Све оно што су од деведесете године па надаље чинили СПО, опањкавали и измишљали афере, све са циљем да будемо уништени као странка деснице и јасног антикомунизма, сада раде себи самима.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Дигните споменик Вуку Д.

Вук Драшковић У раљама комунизма се налази и Русија и руски народ у Украјини. У Донбасу ратују за обнову руске државе, а свуда споменици Лењину, дакле оном који је управо уништио руску државу у Украјини.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Црвени поглавица (чији сам Индијанац био и ја)

Вук Драшковић И Србија и српски народ су већински и даље у раљама комунизма. Када би неким чудом васкрснуо, Тито би у Србији данас био примљен са већим одушевљењем него кад је био жив. Овде су још стотинама хиљада људи лоботомирани мозгови и они не схватају да су нам сва зла управо дошла од система чији је тај човек био поглавица.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Националисти (у руским хаљинама) који су издали српство

Вук Драшковић Овде се поражени српски национализам из 90-их, који је осрамотио српско име, сада пресвлачи у руске хаљине.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Император Путин Мали

Вук Драшковић Русија Петра Великог, Русија Катарине Велике требало би да буду путоказ данашњој Русији која је, нажалост, у много чему и даље у раљама комунизма. Путина би, који је у Београду дочекан као председник Србије, требало да забрине еуфорија онакве љубави. Дочекан је као човек који ће да уђе у сукоб са ЕУ и САД, и да их порази и по цену рата.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Блиц“

Тамо далеко, за брда она

Вук Драшковић У мојој Херцеговини и данас има људи који верују да се са херцеговачких брда кад је месечина може видети Москва.

Вук Драшковић, председник СПО-а и књижевник, „Блиц“

Није њива саксија

Вук Драшковић „Време смрти“ и „Корени“ су велики романи који ће Добрицу надживети. Добрица политичар је много несреће нанео Србији. Са својим књижевним угледом у савезу са многим људима из Академије наука и културног миљеа затрованим антизападним и антиевропским вирусом комунизма скривио је многа зла и многе несреће у последњој деценији прошлог века. Идеологија га је заслепела, па није хтео да прихвати, иако је то као Моравац знао, да је Србија њива, а све остало су саксије, и да слаба и несрећна Србија неминовно значи угроженост Срба свуда изван Србије.

Вук Драшковић, председник СПО-а и књижевник, „Блиц“

Посланик на одређено време

Зоран Кесић Чим се радно време заврши, посланик престаје да буде посланик и постаје просто - Ђука. Знате, танка је линија где престаје посланик а почиње грађанин, где престаје радикал а почиње напредњак, и где престаје Русија а почиње Украјина.

Зоран Кесић, ТВ водитељ и хумориста, о учешћу Владимира Ђукановића (СНС) као посматрача на изборима у Луганску и Доњецку, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Јединица из владања, петица за самоиницијативу

Владимир Ђукановић Уколико се, наравно, установи да сам прекршио страначку дисциплину - дисциплина не сме да се крши, то је веома важно - ја инсистирам да будем кажњен; и морам да будем кажњен, и не само што се тиче Српске напредне странке, генерално што се тиче владајуће коалиције. Просто, знате, дисциплина мора да се поштује. Ја кажем - свесно сам је прекршио, уколико је заиста до тога дошло. Врло сам свесно отишао тамо, самоиницијативно на неки начин, и верујте ми, претпостављам да бих исто то поновио.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, као посматрач избора у Луганску и Доњецку, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Дешифровање писма о злим намерама

Душко Вујошевић Није само дрес, и књигу је поклонио. Чудно је да на том нивоу... даје дрес једног клуба, па макар то био и највећи клуб у једној земљи. То може да се тумачи и као писмо о намерама. [...] Иако сам за Европу, у неке велике сарадње са онима који су нас бомбардовали бих улазио после процеса распадања осиромашеног уранијума – то је неких 20.000 година.

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан и председник ЈСД „Партизан“, о Вучићевим поклону дреса Црвене звезде премијеру Француске Мануелу Валсу, Б92

Бриселски споразум 2

Ивица Дачић Кад је реч о Украјини, Србија признаје територијални интегритет те земље и нуди да се искуства из преговора с Приштином искористе при тражењу компромиса и решења.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, у интервјуу за хрватски „Јутарњи лист“, „Танјуг“

Хашка награда за хуманост

Расим Љајић Влада се понашала државнички, хумано и морално. Све примедбе које смо упућивали, они су сад потврдили. Хтели су да се ослободе баласта и терета који су имали у овом процесу, и сада су искористили да то ураде из хуманих разлога.

Расим Љајић, као Председник Националног савета за сарадњу с Хашким трибуналом, о привременом пуштању из притвора Војислава Шешеља, РТС

(Амерички) задатак за шампиона

Јово Бакић Војислав Шешељ долази у Србију да ослаби, по америчким проценама превисоки рејтинг који Александар Вучић сада има... Хашки трибунал је америчко оруђе свих ових година. [...] Ако ико зна слабе тачке Александра Вучића и Томислава Николића, зна их њихов политички отац... Ту може бити свакојаких пикантерија, тим пре што је Шешељ шампион политичког примитивизма на крајној десници Србије.

Јово Бакић, социолог, о незадовољству САД Вучићевим односом према украјинској кризи, „Истиномер“

Пре и после моје ере

Александар Вучић Мене интересује како ће у историјском смислу да ми буде суђено, а не како ће да ми суди дневна политика.

Александар Вучић, премијер Србије, „BIZ Life“