Министри у доброј кондицији (за ласкање)

Душан Вујовић Србија има доброг тренера, а то је премијер Александар Вучић.

Душан Вујовић, министар финансија, на 10. привредној конференцији Рајфајзен банке, РТС

Америци нећемо опростити Шешеља

Александар Вулин За сав напор и труд да се промени, модернизује, буде успешнија, [Србија] добије [албанског премијера] Раму или Шешељеве увреде и несметано промовисање тих увреда... Ако видимо да је све то потпомогнуто од неких земаља, рекао сам САД, онда је можда тренутак да добро размислимо о нашим спољнополитичким приоритетима.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Танјуг“/„Бета“

Завере у земљи чуда

Срећко Михаиловић Ми живимо у чудној земљи већ веома дуго, око нас се дешавају веома чудне ствари. Ништа више није толико сигурно да можемо планирати било шта. У таквој ситуацији где ви немате правог или релевантног објашњења зашто нам се то дешава, нити имате поштене прогнозе када ће то престати, шта остаје „обичном“ човеку него да верује у такве немогуће ствари.

Срећко Михаиловић, социолог, на питање о теоријама завере које сеје власт и зашто људи у њих верују, Радио „Слободна Европа“

Жртва, а оперативац

Соња Бисерко Војислав Шешељ је био симбол етничког чишћења, пљачки, Слободан Милошевић је био пројектант, али он је био оперативан на терену када су протеривани Хрвати из Срема, када су прављени спискови неподобних особа. О повратку Шешеља говори се само на два начина - да се враћа као жртва Хашког трибунала, али и као део параноичне слике да ће дестабилизовати Владу Србије.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора, „Бета“

Притвореник нон грата

Војислав Шешељ Борба је трајала мало дуже него што сам очекивао, али победи се у зубе не гледа. Хаг ме је на бруталан начин избацио из шевенингенске тамнице. Нити сам то од њих тражио, нити су постављали било какве услове. Само су хтели што пре да ме се отарасе.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, на повратку из Хашког трибунала на привремену слободу, „Блиц“/РТС

Устанак (без војске) против одметника

Ратко Божовић Реалност је да га нису дочекали они који су га отпратили у Хаг. [Шешељ] у мом доживљају јесте сужањ Хага... Сумњам да ће да доведе у питање [власт], јер као војсковођа нема војску за ту причу. Његови војници су се одметнули.

Ратко Божовић, социолог, о повратку Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала, „Један на један“ РТВ-а

Један је Шешељ (а метастазе само две)

Војислав Шешељ Политика ми је приоритет, па тек после лечење. Имам две метастазе, али није то тако страшно као што се мисли.

Војислав Шешељ, после привременог ослобађања из Хашког трибунала, „Блиц“