С вером у Путина, за Брисел и отаџбину

Ивица Дачић Питао сам га [Путина] да ли је Русија заинтересована за војне базе, одговор је био одречан. [...] Кад ме у вези с тим питају у Бриселу, ја им кажем да су много глупи. То сам рекао и у Берлину... Мени држите предавање, а ви сте овде у источном Берлину, Братислави, Варшави, Румунији, Бугарској, Мађарској... били под Стаљином, Брежњевом и Горбачовом, а ми смо се 1948. растали са Совјетским Савезом. Наше братство с Русијом је традиционално.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Блиц“

Кад сам ономад искушавао Путина

Ивица Дачић Русија ниједном откад сам у високој политици није постављала дилему зашто Србија иде у ЕУ. Они мисле да нећемо имати много среће у томе, али немају ништа против. Лично сам, као премијер, питао председника Путина да ли размишљају о томе да Србија треба да буде чланица Евроазијског савеза. Човек ме је погледао и рекао: па то није могуће, ни географски. Питам за БРИКС, он каже: не, то су богате земље.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Блиц“

Што Рама мора, нама није тешко

Чедомир Јовановић Не може Рама да не помене Косово, јер у том случају не би могао да се врати у своју земљу. Пре ће Шешељ постати премијер Албаније, него што ће Рама остати ако не помене Косово у Београду. То није фер, али је то политика.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на Главном одбору о посети премијера Албаније, „Фонет“

Живот са старим Вучићем (који је нови Ђинђић)

Чедомир Јовановић Вучић је први после убијеног премијера Зорана Ђинђића који је проговорио о неким економским реформама. Али Вучић је Вучић – прати га контрола медија, недовољна трансформација странке... али то је живот. Треба да изградимо [с њим] такав однос који ће се посматрати кроз призму користи за друштво што смо ми на власти, а не да се све сведе на продају.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на Главном одбору странке, „Фонет“

Године опасног пословања

Мирослав Мишковић Због чега? Веома је опасно. Ето због чега.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, на питање италијанске ТВ „Нова“ зашто није власник неког медија, „Бета“

Спасавање редова Ивице (из марице)

Александар Вучић Не мислим да Ивица Дачић има икакве везе са тим, али немојте да ме држите за реч.

Александар Вучић, премијер Србије, о малверзацијама због којих је ухапшен Горан Перчевић, РТС