Лаку ноћ памети, добар дан бедо

Изјаве.нет Стварност је толико фантастична да писци немају дистанцу. Ово је земља чудеса, невероватног суноврата морала и памети. Свега. Сведоци смо неописивог заглупљивања. Што каже Достојевски: „Беда је највећи порок“. У таквом стању материјалног и духовног сиромаштва, писци не могу да досегну стварност и направе анализу стања ствари. Беда је постала пандемијски порок...

Предраг Ејдус, глумац, „Вечерње новости“

Лига изузетних бизнисмена

Чедомир Јовановић Ако желите да причате о бизнису, онда немојте да то радите са Вулином. Са Вулином причајте о Че Гевари и првомајском уранку.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Чедин ток (са рампом за Путина)

Чедомир Јовановић Санкције Русији? Да. Да. Да. Је ли успео неко да седне на две столице? Зашто то само ми покушавамо? Да, зато што зависимо од Европе, а не од Русије. Извини, Путине, неће моћи твоји тајкуни да држе паре у српским банкама. Не знам да ли је неком од њих пало на ум да овде држи паре... Али бих правио „Јужни ток“ који није само руски.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Покретне године (у Вучићевом календару)

Зоран Кесић Многи политичари мењају ставове, али не и Александар Вучић - он увек прича да ће бити боље, само промени годину. [...] Ако нам се деси да једне године, не дај Боже, не чујемо премијера да најављује бољи живот, то може да значи само једно - да смо коначно почели боље да живимо или да су нам запленили телевизор због неплаћених рачуна.

Зоран Кесић, хумориста и ТВ водитељ, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Никад боље

Тамара Skrozza Вучић није измислио то обећавање, ми чекамо те „две године“ већ годинама. Ја ћу бити искрено забринута када се он буде појавио и рекао како већ живимо тај бољи живот, а најзабринутија - када поверујемо у то; то ће бити тренутак за панику.

Тамара Skrozza, новинар, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Довиђења до (коначног) ослобођења

Александар Вулин Ми не сматрамо да је хрватска влада усташка зато што у Хрватској има много људи који себе сматрају усташама и носе усташке симболе, а хрватска влада се не ограђује од њих. Не сматрамо да је Хрватски сабор усташка бојна, јер никада није направио резолуцију о певачу Марку Перковићу Томпсону и разбијању ћириличних табли.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Бета“/„Танјуг“

Дечији усташлуци

Александар Вулин Ни Хрватски ногометни савез не сматрамо усташким, иако њихов фудбалер [Шимунић] поздравља као усташа. Не можете да реагујете сваки дан због сваког усташе, фашисте и екстремисте који се појави у вашој земљи.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Бета“/„Танјуг“

Тражим помиловање за себра (Вучића)

Александар Вулин Од председника Владе Србије Александра Вучића тражите људско разумевање, али вам не пада на памет да покажете то исто људско разумевање за говор мржње који Вучић сваки дан трпи од председника Шешеља.

Александар Вулин, министар за рад, реагујући на изјаве премијера Хрватске Зорана Милановића, „Бета“/„Танјуг“

Пукни од муке, Зоране Милановићу!

Александар Вулин Наш премијер Александар Вучић је за само шест месеци мандата видео, очи у очи, више светских лидера него што их је господин Милановић видео у свом мандату.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о премијеру Хрватске, „Бета“/„Танјуг“

Општинске лисице

Миша Бркић Под притиском привредних комора и предузетника, општине су морале да смање парафискалне намете. Али онда су се сетиле новог лукавства - накарикале су на порез на имовину. У Војводини, утрина у селу је проглашена градским грађевинским земљиштем. На тој парцели порез је повећан 300 одсто. Шта год да се ту сади, осим марихуане и коке, не исплати се.

Миша Бркић, економски новинар, „Седмица“ Радио Београда 1

Скупштинска вага за тачно мерење

Дијана Вукомановић Подсећам да једно седиште у скупштини кошта двадесет хиљада евра.

Дијана Вукомановић, шеф посланичке групе СПС-а у Скупштини Србије, о посланичким „прелетачима“, „Новости дана“ Радио Београда 1