Парада се (не) сипа у тенкове

Братислав Гашић Ако смо предвидели да ове године урадимо фарбање тридесет тенкова, да ли је то трошак параде? А, офарбали смо тридесет тенкова. Једини трошак који можемо директно да вежемо за војну параду били су трошкови за гориво. Како да покажем да ли ми је војска данас јела у Врању или у Београду, да ли је то трошак параде?

Братислав Гашић, министар одбране, о трошку војне параде одржане 16. октобра у Београду, „Данас“

Ренцо види, Брисел не верује

Александар Вучић Ако ви нисте видели за шест месеци велике реформе, а видео их је један Матео Ренци и многи светски лидери, и виде их од Закона о раду, о стечају, пензијама, до мера фискалне консолидације и аранжмана са ММФ-ом, ако то све нисте видели и ако то није било довољно, па извините шта желите да вас молимо. Кажите. Има нешто око Косова - па кажите шта, да видимо можемо ли или не можемо. Овако на ћутање не умем да одговарам и нећу да молим никога ништа.

Александар Вучић, премијер Србије, о преговорима Србије са ЕУ, приликом посете Италији, „Вечерње новости“

Не моли(мо) по наруџбини

Александар Вучић Ја сам рекао [премијеру] Ренцију да нисам и нећу никога да молим ни за шта. У име Србије бих био у стању да молим шта год хоћете, али за отварање датума нећу да молим никога. И мислим да су наши италијански домаћини и пријатељи то одлично разумели, и мислим да су то сви и те како добро разумели.

Александар Вучић, премијер Србије, о преговорима Србије са ЕУ, приликом посете Италији, „Вечерње новости“

(Вучићево) позориште у (новинарској) кући

Оља Бећковић Не знам да ли има идеалнијег места да се окупимо, него у позоришту. У часу кад не знамо да ли смо пониженији као људи или нам је пониженија професија.

Оља Бећковић, новинар и ТВ водитељ, приликом пријема награде „Витез позива“, „Блиц“

Стицање људских права

Мехо Омеровић Апелујем и инсистирам да се промене закони и да министар, или директор, или свако онај ко је на јавној функцији за кога се докаже да је одговоран, односно не спроводи законе, то плати из свога џепа, а не од пара свих нас. У том контексту и то је људско право, да они који крше закон одговарају за то.

Мехо Омеровић, председник Одбора за људска и мањинска права Скупштине Србије, „Вечерње новости“

Бауљање до једанаестерца (игра за страну публику)

Александар Вучић Не би било први пут да се вратимо у прошлост, да бауљамо негде уместо да пуцамо пенал на празан гол са 11 метара, да решимо да играмо, Звезда или Партизан, против Челзија где нам је загарантовано да примимо пет голова, а да ниједном не шутнемо ка голу. Избор је на грађанима Србије.

Александар Вучић, премијер Србије, о мерама штедње Владе Србије, „Танјуг“

За Човића је псовка светиња

Небојша Човић Добили смо меморандум Евролиге који је образложио одлуку независног судије Партика Гранџана. Ја му по старом српском обичају нећу помињати ни мајку, ни оца, ни семе... али ћу рећи да већу глупост нисам видео, а свашта сам видео у животу.

Небојша Човић, председник КК „Црвена звезда”, о казни после инцидента у Истанбулу у којем је убијен навијач Марко Ивковић, „Вечерње новости“

На хлебу код Драгице и Томе

Војислав Шешељ Николић је своју супругу удомио у згради (Председништва), али нема места за сву осталу родбину.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, испред Председништва Србије, „Блиц“

Можда је ректор лажан, али су дипломе праве

Војислав Шешељ Мене је асоцијација приватних факултета Србије овластила да будем данас ректор који ће Томиславу Николићу доделити десет нових факултетских диплома. Ове дипломе се не могу оспоравати, иза свих стоје врло озбиљно положени испити. И на крају додељујем му почасну диплому доктора наука универзитета у Бајчетини.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у покушају да преда „дипломе“ у писарници Председништва Србије, „Бета“

Од Курца, с (пријатељском) љубављу

Александар Вучић Мој пријатељ Себастијан Курц никада то не би рекао.

Александар Вучић, премијер Србије, о „пуној нормализацији односа са Косовом“ пре уласка Србије у ЕУ, Б92

Све што ме није ојачало, убило је (Тому)

Александар Вучић Свако од нас је причао са Ханом одвојено... Разумем шта је Николић могао да разуме, али ја то сагледавам из другог угла иако се не либим да кажем народу шта је истина. Да ли неко жели да Србија призна независност [Косова] је једно питање, а да ли неко тражи је потпуно друго.

Александар Вучић, премијер Србије, о изјави председника Томислава Николића, Б92

Недобровољци на јавном задатку

Жељко Сертић Ниједно јавно предузеће није добровољачко удружење, нити спортски клуб, већ има задатак од државе да се нечим бави.

Жељко Сертић, министар привреде Србије, „Блиц“