Ватрена харанга и стаклени линч

епископ Пахомије Многима на југу Србије не одговара активност Епархије врањске, њено обнављање духовног живота и споменика материјалне културе. Оправдано сумњамо да је пожар подметнут, што је све последица харанге и линча, који против нас већ неколико месеци воде неки локални медији и сва булеварска штампа.

епископ Пахомије, саопштење поводом пожара у конаку Цркве светог Николе

Застрашивање понављањем

Горан Свилановић Мени је стварно непријатно да свака три месеца одговарам на исто питање. Сваки пут уместо 'добар дан' чујем да је Ратко Младић у Београду. Онда Карла дел Понте дође, разговара, оде и опет се ништа не догоди. Зато, ја просто немам воље да коментаришем такве изјаве.

Горан Свилановић, министар спољних послова, на скупу "Србија и Црна Гора – пут укључивања у евро-атлантске интеграције"

Косово, пусто, несрпско

Алекса Ђилас Моје је мишљење да заједничког српско-албанског живота нема и да од тога треба дићи руке ако хоћемо да ствари гледамо реално. На дужи рок то вероватно значи да Србија губи Косово. Међутим, и друге земље су током историје губиле некадашња подручја. Постоји један пољски еп који почиње стихом 'Литванијо, домовино моја'. Грци су, исто тако, живели у Малој Азији. Кенинсберг, данас у Русији, био је немачки град...

Алекса Ђилас, социолог, "Политика"

Кривци и корисници

Ненад Чанак За убиство Зорана Ђинђића криви су САНУ, СПЦ, ДСС и Реформисти Војводине.

Ненад Чанак, председник Скупштине Војводине, "Вјесник"

Кривци и корисници

Соња Бисерко Ђинђићеву смрт полако капитализује патриотски блок (Црква, ВЈ)... Парадоксално је да убиство Зорана Ђинђића, који је убијен због жеље за брзи улазак у Европу, сада користе оне снаге које су га жртвовале да би, наводно, оствариле исти циљ.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, "Хелсиншка повеља"

Влада vs. Влада

Владан Батић Прошла су тек два месеца од убиства премијера Зорана Ђинђића, а понавља се све оно што је довело до тог атентата. Предлажем да се отворе сви досијеи, обзнане сви евентуални доушници и сарадници тајних служби бивше власти, да се утврди ко се нелегално обогатио, ко кога штити и ко кога прогања, да ли је неко учествовао у нелегалној трговини оружјем, шећером, дрогом... Дакле, да најпре направимо лустрацију у својим редовима, а потом да још одлучније наставимо започето.

Владан Батић, министар правде и лидер ДХСС-а, отворено писмо Влади Србије и лидерима ДОС-а

Влада vs. Влада

Миодраг Исаков Ко је наместио причу око дувана и мале фабрике из Сенте, ко је инструисао сведока Ц-48 да пред Хашким трибуналом каже да сам био сарадник ДБ-а, зашто две домаће банке не плате преко 100 милиона евра екстрапрофита, зашто Владина комисија о шећерној афери није ништа открила, да ли је МК Комерц у тој афери чист или не, зашто напади и хајке на разне људе увек крећу преко телевизије Пинк и зашто секретар Бироа за комуникације Владе Србије Владимир Беба Поповић није поднео оставку, иако је то усмено најавио?

Миодраг Исаков, потпредседник Владе Србије, конференција за новинаре

Кад се беба размази

Душан Михајловић Да сам главни уредник или власник медија, ја бих Беби Поповићу подигао споменик.

Душан Михајловић, министар полиције

Кад се беба размази

Небојша Човић Рукопис Жељка Митровића је некако бебаст!

Небојша Човић, потпредседник Владе Србије

Кад се беба размази

Оља Бећковић У медијима раде живи људи који ту слику стварају. Пун је град родитеља који оговарају бебе да су преузеле команду над њиховим животима. Искуство вас је научило да их не разјарујете питањем зашто су то дозволили. Фрка је кад размазите бебу, кажу да до треће године није касно да окренете други лист. Почетак те акције је да се сетите да је то само беба.

Оља Бећковић, аутор "Утиска недеље", "Блицњуз"

Образ дамо, Пинк не дамо!

Дејан Михајлов Да ли је Пинк тај због кога ћете да жртвујете образ?!

Дејан Михајлов, шеф посланичке групе ДСС-а, о изабиру деветог члана Агенције за радиодифузију с Косова

Образ дамо, Пинк не дамо!

Небојша Човић Видеће се чији је метак Жељко Митровић!

Небојша Човић, потпредседник Владе Србије, конференција за новинаре

Образ дамо, Пинк не дамо!

Жељко Митровић Ја сам за њега [Човића] више нешто масивније, неко ђуле, само он још није тога свестан.

Жељко Митровић, власник ТВ Пинк

Испод Мире...

Горан Матић Они сада кажу да нас не познају, а мени је лично Мира Марковић причала да не може да живи од Карића!

Горан Матић, потпредседник ЈУЛ-а, конференција за новинаре

Не једе се све што сија

Божидар Ђелић Са просечних 160 евра плате или 100 евра пензије нема основе за одушевљење, иако неко ко живи у Лондону каже да смо нешто добро урадили. Али, ваљда нам је боље да добијемо златне медаље него да седимо у магарећој клупи.

Божидар Ђелић, министар финансија, "Политика"

Извозни производ

Драган Шутановац На парламентарном нивоу у европским државама операција 'Сабља' оцењена је врло високим оценама. Догодило ми се чак да ме новинари у једној земљи питају да ли би 'Сабља' могла и код њих да се изведе.

Драган Шутановац, председник Одбора за безбедност Скупштине Србије, "Недељни телеграф"

Безболно с Павковићем

Војислав Коштуница Сматрао сам да начелник Генералштаба треба да остане на дужности док се не спроведу одређене осетљиве промене у војсци. Просто ми је изгледало логично да ће неке од тих промена ићи најбезболније ако их Павковић, као један од твораца претходне организације, спроводи.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "Бета"

Рад без заслађења

Чедомир Јовановић Демократска странка није направљена од шећера, како мисле поједини политички противници. Ми смо сазрели под пендрецима и сузавцем и то је много јаче од шећерног кристала.

Чедомир Јовановић, потпредседник ДС-а

Рад без заслађења

Гордана Чомић Нећемо се тиме [Шилеровом] бавити јер знамо да наша странка ни на који начин није везана за ишта сем за рад.

Гордана Чомић, потпредседница ДС-а

Ватрена харанга и стаклени линч

Вукашин Обрадовић Ако владика Пахомије у свом саопштењу поводом пожара у конаку цркве Светог Николе индиректно оптужи медије, односно Врањске новине да су подстрекачи таквог чина да ли ми можемо да очекујемо, нешто друго до онога што нам се десило [ломљење стакла на улазним вратима редакције]? Апелујем на Српску православну цркву, удружења новинара и на полицију да учине нешто како би се ово лудило прекинуло!

Вукашин Обрадовић, директор "Врањских", "Данас"