Улазак у Србију, без ЕУ

Војислав Коштуница Тада [после једностраног и противправног проглашења независности Косова 2008. године] се крајње јасно и поставило питање да ли Србија може да буде прва и једина држава која треба територијом и уништавањем својих државних институција на тој територији да плати улазак у ЕУ.

Војислав Коштуница, бивши председник Владе Србије, „Печат“

Заливаш Владету Јанковића, а расте Басара!

Оља Бећковић Толико смо газили и понижавали и одрицали се разних владета јанковића, разне господе, разних интелектуалаца, образованих људи, а заливали смо басаре. Годинама смо заливали разне басаре, и ја сам учествовала у томе. Шта си заливао, то је процветало.

Оља Бећковић, аутор емисије „Утисак недеље“, „Недељник“

'Ош да ти ухватим једног саветника?

Љубодраг Савић Саветник не мора ништа да зна, а може да прима плату и зато је та функција најпогоднија за запошљавање. Ако запослите инжењера или правника, морате да му дате да нешто ради, а саветник не мора ништа ни да ради ни да зна, јер му је посао само да некога наводно саветује. Невероватна ствар је да сада Влада кажњава 500.000 пензионера смањењем њихових примања, а да ове функције и даље постоје.

Љубодраг Савић, професор Економског факултета, „Данас“

Пад у рај

Александар Вучић Спустили смо Србију са неба, на којој се не ради ништа и на којој нема правила, на земљу на којој се ради мнoго, на којој ће морати да се ради још више.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференицији за новинаре у Влади Србије, РТС

Огњем и мачем

Александар Вучић Влада је пред себе поставила тешке циљеве, које претходне нису желеле да постављају, и успела да Србију одузме од разних разбојника и врати је обичним грађанима.

Александар Вучић, премијер Србије, Б92