Торта у грлу

Предраг Симић Хвала Богу, нико се у Крагујевцу није отровао тортама. Уосталом, добар део Србије ручава на контејнерима. Извињавам се на цинизму, одвратан сам у свему томе и сâм себи.

Предраг Симић, професор ФПН-а, о продаји торти са крагујевачке депоније, „Један на један“ РТВ-а

Ислеђивање Мајкла Давенпорта

Александар Вучић Моја изјава да Давенпорт и ЕУ дају паре новинарима Балканске истраживачке мреже (БИРН) да пишу против Владе Србије била је оштра, али праведна и правична... Нисам ја у афекту и напречац реаговао никада. Они сами кажу: „Ми их плаћамо, али не утичемо на уређивање“. Да сам ја то рекао, смејали бисте ми се. Ја нећу да се смејем, ја им верујем.

Александар Вучић, премијер Србије, „Бета“

Хладни рачуни

Предраг Симић Очекујем прагматичније односе Србије и Хрватске, јер су такви били када је ХДЗ био на власти. Обично су стабилнији бракови из рачуна, јер љубав дође и прође, а рачуни остају. Ми и Хрвати имамо рачуне, без обзира што су наши односи на нивоу хладног мира.

Предраг Симић, професор ФПН-а, после победе Колинде Грабар Китаровић у Хрватској, „Један на један“ РТВ-а

Синови тисућљетне цивилизације

Предраг Симић Својом личношћу, каријером понудила је оно што десна Хрватска жели - они би се најрадије од нас преселили 10.000 километара на Запад. У Паризу сам слушао неке хрватске академике који негују слику да су европску цивилизацији правили Грци, Римљани и Хрвати. Колинда Грабар Китаровић ће имати највећи проблем са тим делом Хрватске који треба да преведе из балканског, помало усташоидног, у модерну десницу.

Предраг Симић, професор ФПН-а, после председничких избора у Хрватској, „Један на један“ РТВ-а

Прва праћка Србије

Војислав Шешељ Вучића кад гађам – гађам озбиљнијим аргументима у смислу рада Владе и министарстава, а Томислав Николић је типичан пример једног корумпираног властодршца огрезлог у криминалу. Чак и његова жена је у свему томе да подсећа на Елену Чаушеску да човек просто не може одолети да не жигоше те њихове свињарије.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Правда“

Конзилијум за мртве трке

Војислав Шешељ Што се мене тиче, ја сам много здравији од Александра Вучића. Ако то не верују, нек успоставе неки независни конзилијум који ће прегледати мене и њега па нек установе ко је здравији.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Правда“

Длака (раздора) у хрватском јајету

Војислав Шешељ Хтео сам да растурим Иву Јосиповића и чини ми се да сам успео. Китарoвићева је за длаку победила, а ја мислим да је та длака моја. Ја сам допринео да она добије тих 20.000 гласова предности.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о председничким изборима у Хрватској, „Правда“

Нова звезда нашег неба

Колинда Грабар Китаровић Борићу се да права мањина у Хрватској буду још већа, али ништа мање нећу тражити за Хрвате у Србији, Војводини и другим суседним земљама.

Колинда Грабар Китаровић, новоизабрана председница Хрватске, РТС