Морално-стручна подобност

Јелена Триван За похвалу је спремност владе да између оних који имају квалитет и оних који злоупотребљавају партијску књижицу, изабере прве.

Јелена Триван, после именовања за в.д. директора „Службеног гласника“, „Танјуг“

Незванично о званичном

Радош Љушић Из „Службеног гласника“ одлазим. Званично, јер сам напунио 65 година; а незванично, вероватно зато што је тих 65 година дошло прерано.

Радош Љушић, смењени директор „Службеног гласника“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Повика на (жуту и црвену) лисицу, а (плави) вук месо једе

Радош Љушић Да сам знао да ће на моје место доћи Јелена Триван, не бих пристао да се повучем. Мене нису успели да смене „жути“ својим жестоким нападима у штампи, као ни „црвени“ својим потајним радњама, мене су сменили „плави“.

Радош Љушић, смењени директор „Службеног гласника“, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Амерички рог за белоруску свећу

Александар Лукашенко Ако вам понудим најефикаснији амерички модел, већ сутра ће улице бити пуне разних бораца, чланова „пете колоне“, са свих страна ће доћи да нас уче, да нам направе „мајдане“ (трг у Кијеву). Али, најважније је да ће људи остати гладни и без посла.

Александар Лукашенко, председник Белорусије, у обраћању нацији, „Танјуг“

Грађанска непослушност

Александар Лукашенко Па шта имате против мене? Знао сам да ме, као прави Белоруси, нећете послушати. Прошле године сте купили 60.000 аутомобила. У датом случају Русија је извезла све што је било из Москве и Санкт Петербурга.

Александар Лукашенко, председник Белорусије, у обраћању нацији, „Танјуг“

Држање (валуте) за ваздух

Александар Лукашенко Нисмо планирали да крајем 2014. године девалвирамо националну валуту, али је становништво све учинило да се то догоди. Рекао сам вам да када ви потрчите у мењачнице, принудићете нас да опустошимо наше девизне резерве и пустимо националну валуту да слободно плута.

Александар Лукашенко, председник Белорусије, у обраћању нацији, „Танјуг“

Ким Џонг Ву(чић)

Бојан Пајтић Уместо да градимо друштво које ће изнедрити новог Теслу, [Александар] Вучић гради друштво које може да произведе само новог Ким Џонг Уна.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа АП Војводине и председник ДС-а, „Недељник“

Тражим(о) помиловање

Бојан Пајтић Борба за слободу говора, људска права је свакодневна борба. То што смо их једном освојили не значи да не смемо сваки дан да их бранимо. То што смо кренули да градимо уређену и пристојну државу не значи да, због тога што смо се на том путу огрешили, од те идеје смемо да одустанемо.

Бојан Пајтић, председник Извршног већа АП Војводине и председник ДС-а, „Недељник“

Плава жутица

Дејан Вук Станковић Такви кадрови не могу много ни да допринесу власти, јер да су вредели већ би допринели Тадићу. Али, могу Вучићу да послуже као симбол тријумфализма.

Дејан Вук Станковић, политички аналитичар, о именовању Јелене Триван за в.д. директора „Службеног гласника“, „Вечерње новости“

Филозофија политичке паланке (Добро нам отишли)

Борислав Стефановић Многи су се одвојили од Демократске странке пратећи личне интересе и филозофију „све исто Вучић ради, само брже“.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, о именовању Јелене Триван за в.д. директора „Службеног гласника“, „Блиц“