Вика и бес

Маја Гојковић Министре, молим Вас, немате права да добацујете посланицима. Јавите се за реч. Зашто да Вас избацим из сале? Молим министра [Душана] Вујовића да узме паузу за себе... Одређујем паузу од пет минута, од минут да изађе министар. Изволите, министре. Министар не може да виче на посланика током дискусије.

Маја Гојковић, председник Скупштине Србије, током заседања парламента, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Статистика за плакање

Александар Вучић Ми кад објавимо званичне податке да је смањена незапосленост, нико тај податак неће да објави у Србији. Неће да објави зато што их је негде... „Е, чекај, па каква је ово сад пропаганда, шта је сад ово?" А каква пропаганда? Ево, прочитајте ове бројеве. Мене је срамота да их прочитам колико су добри. Срамота ме, боље да не говорим народу зато што... Наравно да ми је драго, скоро да сам плакао од среће данас.

Александар Вучић, премијер Србије, „ТВ Пинк“/„Истиномер“

Додатна (банкарска) опрема

Јоргованка Табаковић Ако некоме кажете да је ушао у набавку држача за стопала, читајући таблоидну штампу, питам Вас: јел’ Ви то од мене захтевате да не поштујем закон о безбедности и здрављу, по чијем правилнику произилази обавеза да ономе ко ради за рачунаром обезбедите држач за ноге?

Јоргованка Табаковић, гувернер НБС, на питање посланика Јанка Веселиновића о њеној плати и набавци држача, „Међународни радио Србија“