Мудар као Вебер, рационалан као Декарт, безазлен као Борис

Блиц За разлику од [Томислава] Николића који напросто нема интелектуални капацитет Тадића или Вучића и који и даље зна „бубнути“ што му прво падне на памет, Вучић је увек суздржан, рационалан и умерен: говориће више о будућности него о прошлости.

Блиц, преносећи писање хрватског „Јутарњег листа“

Мала (схоластичка) школа езотерије

Иван Тасовац Веселих детаља о „тужној“ слици има још, али претпостављам да репортерима и БИРН они вероватно нису занимљиви. Колико сам схватио, њих више занимају езотерична стања у којима су ствари невидљиве, нетранспарентне, али лако доказиве. То је добра дефиниција, али за теолошку расправу...

Иван Тасовац, министар културе и информисања, у саопштењу „неупућеним репортерима“ о медијској сцени Србије, „Фонет“

Криза ударила и на крсно име

Драган Марковић Палма Данас у Србији, када погледамо колико грађана слави крсну славу, 50 одсто их је мање него пре 2000. године, зато што је економска криза, што људи немају пара.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, „Танјуг“

Гроздови од гвожђа (Подруми Смедерева)

Миша Бркић Да ли ће се за 50 година у Србији препричавати оваква анегдота: најмоћнији човек државе дође у посету Смедереву и пита народ шта га мучи, а народ каже да га мучи – гвожђе. Моћни човек не чује добро или се прави да не чује, па каже „мучи вас грожђе, никакав проблем, држава ће да вам направи винарију и подрум“. И тако је Смедерево опет постало воћарски крај.

Миша Бркић, економски новинар, поводом неуспелих преговора са „Есмарком“ о приватизацији железаре у Смедереву, „Пешчаник“