Где Сулејман стаде (са освајањима), серије продужише

Расим Љајић И даље тврдим да су турске серије и српски туристи допринели побољшању климе у односима две земље него сви други заједно. Дакле, 183 хиљада српски туриста прошле године и свако вече турске серије, на свим каналима, у великој су мери смањили историјске стереотипе и на једној и на другој страни.

Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Министар и нумеролог

Расим Љајић Видели сте 69.508 посетилаца, што је за 12 посто више него прошле године, 750 представника медија је извештавало са овог сајма, што је својеврстан рекорд, број излагача 1.103, 7 посто више него током прошлогодишњег... Имамо разлога да будемо јако задовољни.

Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација, о 37. Сајму туризма у Београду, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Јастребови рано лете

Љиљана Смајловић Сви Американци су јастребови.

Љиљана Смајловић, главни уредник „Политике“ и председник УНС-а, о политици САД, „Око“ РТС-а

Дозволите да вам се обратим (док још могу)

Томислав Николић Ја сам написао говор, али као и судбина многих говора, док сам седео и слушао лауреате, а посебно Вивалдија, пало ми је нешто на ум што нисам написао и вероватно би требало чешће да слушам музику док пишем говоре. Без икакве везе пале су ми скраћенице две институције на памет: Народна банка Србије и Народна библиотека Србије. Обе су ен-бе-ес (НБС). Само што у оној може много тога да се девалвира, а у овој све добија на вредности како време пролази. И зато вам хвала за прилику да вам се сваке године обратим, док будем у могућности ја ћу да вам се обраћам.

Томислав Николић, председник Србије, у обраћању поводом обележавања Дана Народне библиотеке Србије, „Фонет“/„Истиномер“

Свака (намерно) попијена кафа се плаћа

Зорана Михајловић Ово је био један разговор уз кафу, а разговори уз кафу се не наплаћују.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије, о цени Блеровог предавања српским министрима, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Измислите лек против Блера

Љиљана Смајловић Бољу репутацију у Европи има Александар Вучић, него Тони Блер. Има такав политички багаж, толико је овде омражен и толико то вређа, и мислим када би Тони Блер сутра измислио лек против рака - вероватно би му људи тешко опростили. Не знам на који начин се исплати његов ангажман, ко год да га је платио.

Љиљана Смајловић, главни уредник „Политике“, о предавању Тонија Блера српским министрима, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Сталне непријатеље претварамо у привремне пријатеље (и обратно)

Зорана Михајловић Не мислим да је лоше разговарати са свима, нити Србија стално и вечно треба да има непријатеље или пријатеље. Многи су позивали на бомбардовање Србије. Нико није говорио да је то лепо и добро, нико се није извињавао ни правио представу око тога.

Зорана Михајловић, министар саобраћаја, о Блеровом предавању српским министрима, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Немој по глави, друже разредни (Врх и дно табеле)

Александар Вучић Најчешће су били присутни, у процентима, Вучић и Лончар. Дачић би могао мало чешће да долази на седнице владе.

Александар Вучић, премијер Србије, на отвореној седници владе, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

'Ош да ти ухватим неко дете (или неку телевизију)

Братислав Гашић И моја деца морају од нечега да живе.

Братислав Гашић, министар одбране, упитан о власништву његовог сина Владана у неколико телевизија, „Блиц“

Пензионерски динар вреди и више од оригинала

Александар Вулин И ММФ је признао да у Србији ствари иду набоље. Можда је и добро да се навикавамо на добре вести. Ево, данас је динар најјачи ове године. Ми смо могли да не смањимо пензије, а да инфлацијом смањимо пензије; али нисмо. Оно што добијете, вреди тачно колико добијете, вреди и нешто више. Брине ова влада о пензионерима, а ја им се захваљујем на разумевању.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Удружењу пензионера у Суботици, „Таласање - земља чуда“ Радио Београда 1

Мађар(и) здравог разума

Виктор Орбан Борићу се против таласа имиграната који прети да моју земљу претвори у избеглички камп... Мултикултурално друштво је заблуда. Мађар је по природи политички некоректан човек. То значи да није изгубио здрав разум.

Виктор Орбан, премијер Мађарске, у обраћању нацији, „Бета“