Догма о погрешивости у бирању (не)пријатеља

Александар Вулин Милошевић није био непогрешив, посебно је грешио када су у питању његови пријатељи и сарадници, али су га зато непријатељи непогрешиво изабрали. Сваки непријатељ Слободана Милошевића био је и истински непријатељ Србије.

Александар Вулин, као председник Покрета социјалиста, у Пожаревцу на деветогодишњицу смрти Слободана Милошевића, „Блиц“

Да се уграде PVC учитељи

Радослав Миленковић Ако за годину дана ниси у стању да решиш ни један принципијелни проблем, онда не треба да мењаш прозоре на позоришту, или школи. Школе си добиле PVC прозоре, али нису постале боље. Да би то постале, морају учитељи да буду учитељи, да се врати достојанство…

Радослав Миленковић, редитељ и глумац, у емисији „Један на један” РТВ

Социјална елита (елитна социјала)

Радослав Миленковић Не знам шта политичари замишљају како људи живе. А елита, елита је социјална категорија, сви кубуримо на рубу егзистенције…

Радослав Миленковић, редитељ и глумац, у емисији „Један на један” РТВ

Изазов новчани, мисија немогућа

Радослав Миленковић Запослени у Српском народном позоришту, које је старије и од мене и од њега, имају плату од 19 или 20 хиљада динара. Било би боље да премијер подржава СНП… Од тих хиљаде и хиљаде климоглаваца нема ништа. Ја не знам где премијер живи. Хајде нека он узме 25 хиљада месечно и свима нам покаже како се с тим живи.

Радослав Миленковић, редитељ и глумац, у емисији „Један на један” РТВ

Премијер за све наше људе (осим елите)

Радослав Миленковић Није наш посао да ми подржавамо њега, већ је његов посао да подржава елиту, јер без елите нема државу.

Радослав Миленковић, редитељ и глумац, о премијеру Вучићу, у емисији „Један на један” РТВ

Рани (и школуј) синове, пак шаљи у торове

Душан Јокић У 19. веку књаз Милош је од извоза свиња и говеда почињао индустријализацију школовањем инжењера на престижним Универзитетима... Данашњи визионари из Фискалног савета и „најреформскије“ владе у историји Србије на челу са Ацом Вучићем продају технолошки систем 21. века, да би омогућио инжењерима да се посвете узгоју свиња и оваца или производњи метли и других сличних индустријских производа.

Душан Јокић, председник удружења пољопривредника „Бразда“, о најављеној продаји „Телекома“, „Српски културни клуб“

„Друже Слобо, ти си комуниста, волимо те ко Исуса Христа“

Александар Вулин Слободан Милошевић је два пута био председник Србије и сваки пут је изабран великом већином. Народ у демократији не може да погреши. Каква год да је одлука народа то је одлука Бога.

Александар Вулин, као председник Покрета социјалиста, на гробу Слободана Милошевића у Пожаревцу, „Блиц“/“Бета“