Мир, брате Колине, мир

Зоран Живковић Војска која је малтене до јуче оптуживана да је вршила ратне злочине сада треба да буде војска која је чувар мира и гарант мира на кризним подручјима у целом свету. Не могу да верујем да неко у Србији може да постави питање да ли то значи да ће тамо ићи регрути, да ће неко бити регрутован да служи војску, а онда уместо да оде у Степојевац, да буде послат у Басру. Ићи ће професионалци и добровољно... А Ирак није ни поменут.

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре

Мир, брате Колине, мир

Колин Пауел САД разматрају понуду Србије да пошаље трупе у Ирак, као део међународних стабилизационих снага, али још увек Америка није одлучила да ли да то прихвати.

Колин Пауел, амерички државни секретар

За дуго сећање и ружну успомену

Љубодраг Стојадиновић Изјаве премијера Живковића се памте, чак и када их прате накнадна тумачења Жарка Кораћа.

Љубодраг Стојадиновић, коментатор "Политике"

Без апарата, капитала и шанси

Велимир Бата Живојиновић У нашим условима неозбиљно је помислити да се глумац може бавити озбиљним политичким пословима. Решавање проблема економије, здравства, школства... је преозбиљан и веома одговоран посао. Другачије је у Америци, тамо постоји апарат и капитал, па је Реган у тим условима могао да обавља функцију председника, као што би и Шварценегер могао да буде гувернер. А ја сам се кандидовао јер је СПС, као озбиљна партија, морала да има свог кандидата. Знао сам да немам шансе да будем изабран и зато сам пристао.

Велимир Бата Живојиновић, глумац и бивши председнички кандидат СПС-а, "Бета"

Бар-Београд-Јевропа

Предраг Марковић Пре неколико дана председник Швајцарске конфедерације Паскал Куспен обратио се својим грађанима на прослави националног празника да заједнички учине све да Швајцарска потпише споразум о придруживању са ЕУ 2004. и да се нада да ће успети да 2007. године уђе у ЕУ. Ако неко стварно мисли да смо престигли Швајцарску, онда је боље да после разговора на Светом Стефану седне у воз на релацији Бар-Београд да то провери.

Предраг Марковић, потпредседник Г17 Плус, "Балкан"

Другарска (само)критика

Зоран Живковић Колесар и Јањушевић су понудили оставке истог дана када је Г17 Плус изнела оптужбе на њихов рачун, али нисам хтео тада о њиховим оставкама да одлучујем. После тога су њих двојица самосуспендовали, односно отишли су на одмор и нису радили посао за који су задужени.

Зоран Живковић, премијер Србије, конференција за новинаре

Другарска (само)критика

Александар Тијанић Узмите Јањушевића за анализу. У свакој нормалној земљи он би био одбијен и као донатор органа. Био би возач, ситан полицијски доушник у сталном трагању за господарем. Овде је милионер, члан приватне групе за владање Србијом, пуноправни члан Савета за националну безбедност – мада је у српској влади запослен преко студентске задруге, он сам је, како каже премијер, половина акције 'Сабља'.

Александар Тијанић, новинар, "Балкан"

То је добро, то нам треба

Рајко Даниловић Вукчевић [специјални тужилац за ратне злочине] је годинама опструирао процес [афера 'Грмеч'] и све учинио да дође до његове застарелости. То је чинио по задатку Јовице Станишића и Државне безбедности. Одувек је био послушник власти.

Рајко Даниловић, адвокат, "Време"

Фатална, бре, привлачност

Слободан Милосављевић У међувремену сам постао члан Демохришћанске странке Србије. Не бавим се, међутим, политиком. Политичку припадност сматрам унутрашњим опредељењем.

Слободан Милосављевић, министар трговине и туризма

Фатална, бре, привлачност

Изјаве.нет Ја сам прешао [из Грађанског савеза у Демохришћанску странку] због породичног васпитања, а обе странке имају исте циљеве. Ја сам убеђени монархиста, грађанин и верник... не бих вас даље задржавао.

Властимир Будимировић, нови посланик Демохришћанске странке, "Радио Б92"

Фатална, бре, привлачност

Живојин Стјепић Грађани нам све више прилазе, тако да не видим ништа лоше што и колеге из скупштинских клупа раде то исто. Они су препознали нашу борбу за српску државу и одлучили да нам се придруже. Очекујемо да нам се у будућности прикључи још посланика.

Живојин Стјепић, председник ИО Демохришћанске странке Србије, "Политика"

Већина без Скупштине

Владан Батић Ванредних парламентарних избора у Србији неће бити, јер би свака друга одлука владајуће коалиције била самоубилачки потез, пошто у Скупштини Србије има респектабилну већину.

Владан Батић, председник Демохришћанске странке Србије, у Ужицу

Већина без Скупштине

Милан Милошевић Српска скупштина извештајима показује стахановске резултате, али њена легитимност, њен начин деловања, њена поигравања мандатима, правилима итд. не препоручују је као европски парламент.

Милан Милошевић, у "Времену"

Банетове скупштинске чаролије

Зоран Анђелковић Баки По мојој рачуници, у Скупштини више нема 308 него 315 посланика. Међутим, чак ни са толиким бројем не може да Скупштина има кворум од 126 посланика за одлучивање, него се то ради уз помоћ лажних гласачких картица оних који су на одмору и посланика Банета Ивковића.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Панчевац"

Банетове скупштинске чаролије

Александар Радосављевић Бане Ивковић је опозициони посланик и никада није гласао ни за један Владин предлог. [...] Није он малолетник па да га неко употребљава. Он само учествује у раду Скупштине за разлику од осталих.

Александар Радосављевић, портпарол Демократске странке, "Балкан"

Бело прање

Вук Драшковић Сејшелска и Маршалска острва служе за прање новца, а неке агенције [за испитивање јавног мњења] за прање од бруке и одговорности појединим представницима власти.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Данас"

Опрости им, иако знају шта чине

Драган Великић Смисао комисија за испитивање порекла имовине у суштини се своди на консензус по питању надморске висине на којој се сваки лопов може рукоположити за донатора. И зато, моралисти и хуманисти би требало да знају да позиција из које пијучу, лишени брига око тендера и приватизације, јесте угодна заветрина која такође има своју цену. Избор увек постоји, и њихов је проблем што су гадљиви, несклони лицемерју и кетманству, или су толико наивни да и даље верују да ће доћи време некакве правде и суочавања са злом када ће се коначно положити рачуни. Сада увелико тече процес продаје индулгенција. Уосталом, данашње мецене и угледни грађани пре свега су власници мрачних биографија.

Драган Великић, писац, "НИН"

Serbia - Private

Мирослав Прокопијевић Код нас је уместо привреде приватизована држава, и зато и нема правих истрага - једноставно, нема ко да установи право стање ствари, јер су државни органи приватизовани од екипе која је тренутно на власти.

Мирослав Прокопијевић, директор београдског Центра за слободно тржиште, "НИН"