Шта ће нама војводама кућа (у центру града)

Војислав Шешељ Прво немам пара за прескуп стан у „Београду на води“. Да сам имао много више пара, можда бих купио стан ближе центру Београда. Имао сам пара колико да купим кућу у Батајници и да је средим.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, у интервјуу за „Моју београдску ТВ“ (екс ТВ „Метрополис“)

Искушавање страха

Владимир Костић Једини прави осећај који имам је преплављеност страхом. Плаши ме значаја ове институције [САНУ], њене величине и зловоље која је окружује, јер ми се чини да је она данас у беспућима у којем се ми и као колективитет и као држава налазимо, потребна исто као што је била потребна и у годинама када је основана.

Владимир Костић, професор Медицинског факултета у Београду и директор Института за неурологију Клиничког центра Србије, по избору за председника САНУ, „Танјуг“

Диригент хора београдских дечака (и девојчица)

Драган Марковић Палма Сада ви треба да аплаудирате, јер говорим о вашем председнику. Ви из СНС-а, немојте тако да ме гледате - већ аплаудирајте када и ја говорим, а не само када он [Вучић] говори. [...] Не морате стално да аплаудирате, већ само кад је важно.

Драган Марковић Палма, као посланик и председник Јединствене Србије, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Mondo.rs“/„Youtube.com“

(Теле)пронто, овде Гашић!

Братислав Гашић Чуо сам се са министром [здравља] Лончаром приликом иницијације саме приче, пошто су из болнице звали Министарство здравља. Инсинуације некога... Ја сам, мислим, био јасан малопре - једино да се телепронтујем из Крушевца до неког аеродрома...

Братислав Гашић, министар одбране, о томе где је био када се десила хеликоптерска несрећа у Београду, „Упитник“ РТС-а

Диви му се до (менталне) имбецилности

Зоран Бабић Признаћу, излазио сам неколико пута из ове сале, сви су излазили, ви, господине Вучићу нисте излазили. Ви сте били овде. Ја вам се дивим и физички и ментално и било како.

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а, обраћајући се премијеру Александру Вучићу у Скупштини Србије, РТС

Борисе и Бојане, поздравите старешину и наставите с радом!

Александар Вучић Веома поштујем господина Тадића, много више него неке друге, не зато што је он мој омиљени опозиционар већ зато што он зна шта је држава. Али ми се политички разликујемо и нисам размишљао о томе да он на било који начин буде део владе. Мој омиљени опозиционар је Бојан Пајтић, зато што са опозицијом коју оличава Пајтић власт нема разлога за бригу.

Александар Вучић, премијер Србије, „Политика“

Праве палму и од камења (Палма је видео палму од камена)

Драган Марковић Палма Тај исти инвеститор у море је бацио камен и направио полуострво „Палма“... Морао сам да идем да видим то полуострво у Дубаију.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и посланик, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Mondo.rs“

Ми само знамо да је Казабланка у Швајцарској

Драган Марковић Палма Ја сам ишао у Дубаи да видим највишу зграду у Европи - зове се „Бурџ Калифа“. Три пута сам био тамо да се сликам. И овде ће бити кула и сви ће долазити овде да се сликају и носе кући ту успомену. Ово („Београд на води“) ће бити празник не само за Нову годину, већ сваког дана ће то бити празник за све који дођу на ову дестинацију.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и посланик, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Mondo.rs“

Гласам за голготу змија и васкрс плата и пензија

Драган Марковић Палма Председниче Владе, Ви сте овде правдали сат и десет минута. Па, шта се правдате због овога!? Ово је економски интерес од виталног значаја за Србију. Како ћемо другачије да повећамо плате и пензије!? Зар да гледамо пропале обале Дунава и Саве, где змије могу да вас поједу?

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и посланик, у Скупштини Србије о „Београду на води“, „Mondo.rs“

Глас вапијућег у судници

Мирослав Мишковић Извињавам се суду, тужилаштву и адвокатима због могућности да ћу повисити тон, јер сам под јаким емоционалим набојем. Овакав однос према мени тешко пада и мојој породици и „Делти“. Ја сам веома несрећан и утучен човек. Коме сам ја нанео бола и зла? Па ми смо компанија која је улагала и градила од Врања до Суботице.

Мирослав Мишковић, власник „Делта холдинга“, обраћање у суду, „Танјуг“

Тамо далеко је Брисел

Ивица Дачић И да признамо Косово, неће нас ЕУ - зато што ће увек постојати неки нови услови. Кад је био ухапшен и испоручен (Ратко) Младић, после месец дана се појавило питање Косова. [...] Али, ми апсолутно не желимо више да прихватамо ту политику покретних циљева...

Ивица Дачић, министар иностраних послова, у интервјуу за „Спутњик“, „Танјуг“