Нема одмора док траје победа

Слободан Милошевић Обнова наше земље је победничка.

Слободан Милошевић, председник СРЈ, у Панчеву, "Танјуг"

Неодољиви шарм заједништва

Љубомир Маџар Од Београда су се одвојили сви који су то могли, а да се нико, барем не јавно, до сада није због тога покајао.

Љубомир Маџар, економиста, "Данас"

Новинари, репортери и остали шпијуни

Бајрам Халити Фабриковање лажи на Космету, Србији и СР Југославији, у које су биле укључене најјаче медијске и обавештајне институције, хуманитарци, новинари и репортери, једном речју шпијуни, послужило као повод за НАТО агресију на нашу земљу.

Бајрам Халити, члан Привременог извршног већа Косова и Метохије, "Танјуг"

А да Ђинђић пусти браду?

Изјаве.нет Зли језици кажу да ће први наговештај преузимања СПО-а од Ђинђића бити - минђуша у Вуковом увету.

Н. П., у "Политикином" коментару "Ђинђић преузима СПО"

Шетам, дакле, планирам бекство

Изјаве.нет Шетња је категорија коју затвореници високо уважавају и током које се уосталом и планира бекство, ма како се оно завршило.

Зоран Павић, новинар "Репортера"

Откуд сад тешкоће?

Танјуг Само такви могу још да верују да ће излаз из, тешкоћама бремените, економске и политичке ситуације, донети некаква, годинама у раскораку и свађама, а сада, на брзину, склепана дружина опозиционара која себе назива Савезом за промене.

Танјуг, коментар

У image те љубим

Ненад Љ. Стефановић У тренутним протестима једини који упорно негује свој маркетиншки изглед је Драгослав Аврамовић - увек исто беж одело и полупразни цегер за пијацу, којим поштује своју циљну групу - пензионере.

Ненад Љ. Стефановић, новинар, "Блиц недеље"

Прави пут и право питање

Ивица Дачић Привредни раст је доказ да смо на правом путу. Због бомбардовања земља је претрпела 60 до 70 милијарди долара штете, тако да је право питање како смо економски још живи.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, на редовној конференцији за новинаре

Откровење о пропасти земаља у транзицији

Драгомир Томић Ускоро ће Влада Србије јавности презентирати податке о потпуном неуспеху приватизације у земљама у транзицији. Наша је срећа што нисмо применили њихов рецепт и зато данас можемо да се похвалимо да се код нас процес приватизације одвија брзо и успешно.

Драгомир Томић, потпредседник републичке Владе, конференција за новинаре

Никад не жали масне

Војислав Шешељ Они који буду трошили између 600 и 900 киловата месечно немају разлога за забринутост, јер ће бити најзаштићенији ценом, али ће они који троше 2.000 киловата, масно платити утрошак, а то и нису просечни грађани и не треба их много жалити.

Војислав Шешељ, потпредседник Владе Србије, ТВ "Палма плус"

Сви или нико

Љубомир Живков Као друштво правде и једнакости морали бисмо се сви супротставити раслојавању на оне који могу и оне који не могу напоље. Како би изгледало да министар Тодоровић одобри одлазак деци тамо где сам не иде? Је ли у реду да један матурант, један наставник општетехничког има више права него председник Републике, више него председници и потпредседници владе? Уместо да стављају главе у торбу одлазећи у европске метрополе, матуранти би могли најпре да упознају своју земљу, а првенствено њен свети, интегрални део, начичкан манастирима, рудним богатством и другим знаменитостима укључујући и сталну војну изложбу Уједињених нација.

Љубомир Живков, коментатор "Времена"

Пергамент умашћен буреком

Кокан Младеновић Али, можда је Зорица Брунцлик, на жалост, реално стање српске културе. Можда ће њеним именовањем власт подарити милионима њених слушалаца потврду да се, слушајући њену музику, баве културном делатношћу. То би значило да се културна историја Срба на крају века, попише и подвуче на хартији од бурека.

Кокан Младеновић, позоришни редитељ, "Блиц"

Смисао живота

Зоран Христић Када будемо сахрањивали петокраку од Ушћа до Лешћа, написаћу један весели реквијем. За то живим.

Зоран Христић, композитор, "СРТ"