Девет живота, а јахача апокалипсе само четири

др Неле Карајлић Приватизација долази као последњи јахач апокалипсе. Прво је био рат, затим санкције, па бомбардовање, да би се завршило приватизацијом. Добро је да је овај народ још увек жив. Да се додељује Нобелова награда за издржљивост, Срби би је добили четири пута.

др Неле Карајлић, музичар и хумориста мање познат као Ненад Јанковић, „Курир магазин“/„bizlife.rs“

Министри су за Богу плакати

Томислав Николић Председник Владе не сме да дозволи да му се Влада обрука и зато мора да ускочи да нешто решава уместо министара. Нема успешне владе ако постоје универзални министри који могу да скачу из ресора у ресор. [...] Када сам видео који су људи у Влади, тачно сам знао да ће Александар [Вучић] да продужава своје радно време.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Време“, Б92

Завет ћутања (и немешања)

Александар Вучић Од чега да се дистанцирам? Од писма породице Гојковић које је цензурисано и објављено само у два медија. Који притисак [на омбудсмана], да ли га је неко сменио? Нико, ћутим ко заливен. Да ли је то саопштење писао Индијац или Јорданац? [...] А замислите да је из мог пиштоља неко убијен, шта бисте ми ви радили, крв бисте ми пили дан и ноћ, метафорично речено.

Александар Вучић, премијер Србије, о самоубиству из 1993. године у стану Саше Јанковића, „Фонет“

Ћераћемо вас још

Ружа Томашић Пуна ми је капа појединих Срба који су рођени у Хрватској... Нека они моле Бога да ми не почистимо своје двориште, јер ако ми почнемо да чистимо своје двориште, имаће Србија још веома много Срба из Хрватске. Они држе ову државу за благајну и самопослугу, а ништа јој не дају.

Ружа Томашић, председница Хрватске конзервативне странке у реплици Александру Вулину, „Танјуг“

Добри човек из Делта ситија

Томислав Николић Ако ви, по његовом налогу, газите председника Владе, а неке друге новине мене, онда Мишковић баш држи доста медија у Србији. Ја нисам дошао да вам дајем интервју зато што вас је Александар Вучић оптужио да сте Мишковићеве новине. А и да јесте, па шта? И о мени се писало да сам Мишковићев човек.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за „Време“, „Опозиционар“