За 350 година ући ћемо у 16. век

Изјаве.нет Ако рачунамо да парламентаризам у Великој Британији траје од 13. века, то значи да, ако смо оптимисти, можемо да очекујемо да ће политички лидери у Србији почети редовно да подносе оставке за половину времена које је било потребно Британцима, то јест за око 350 година.

Ђорђе Вуковић, програмски директор ЦЕСИД-а, „Политика“

Учите своје учитеље

Зоран Костић Цане О нашим животима одлучују они који не знају да живе. О томе се ради. Уче нас они који не знају ништа.

Зоран Костић Цане, бенд „Партибрејкерс”, „Блиц“

Све је кратко са становишта (пензионерске) вечности

Милан Кркобабић Пут од 10 година био је и дуг и кратак.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, поводом десетогодишњице партије, „N1 info”

Није што ми је отац, али стварно је одговорио...

Милан Кркобабић Тада [пре 10 година] је баук кружио југоисточном Европом и Србијом, баук апокалиптичке дилеме – да ли ће бити пензија или неће бити било је то стравично питање на које је неко морао да одговори, а то је био оснивач ПУПС Јован Кркобабић.

Милан Кркобабић, генерални директор „Пошта Србије“ и председник Партије уједињених пензионера, „N1 info”

Тим (ружних) снова

Сергеј Трифуновић Премијер је скоро изјавио да би Влада требала да функционише као фудбалски клуб Бајерн. Е па, ситуација у којој у Влади седе Гашић, Лончар, Тасовац, Вербић, Стефановић, је идентична ситуацији у којој рецимо Инспектор Блажа, Раша Попов, Александар Вучић, Жика Обретковић и Сергеј Трифуновић, играју за Бајерн.

Сергеј Трифуновић, глумац, „Курир“

Које индијске серије најбоље обожавате у Индији

Томислав Николић Разговарао сам са председником Индије и сагласили смо се да је љубав између два народа, коју су створили Тито и Нехру, неуништива. Рекао сам му да наш народ обожава индијске серије, он није знао ни назив серије које наши грађани обожавају, толико се тога снима у Индији.

Томислав Николић, председник Србије, сајт „Опозиционар“

Ризици шибицарског заната

Џеј Рамадановски А када су кренули моји телевизијски наступи, почео сам да зентујем да ће ме препознати неки људи које сам у Београду и околини варао на шибицама. Добићу милион година робије, мислио сам.

Џеј Рамадановски, фолк певач, „Политика“

Давала-узимала-давала (пензије)

Александар Вучић Ја вам кажем да ће већ пре краја године они који су имали најниже пензије имати више пензије него икада, некима ћемо почети да надокнађујемо оно што смо узимали, а пре краја мандата ове владе готово сви пензионери или сви пензионери имаће више пензије него што су икада имали, уз чврсте, снажне јавне финансије Србије.

Александар Вучић, премијер Србије, на свечаности поводом 10 година од оснивања ПУПС-а, „Фонет“/„Танјуг“