Нема бесплатне чоколаде

Срђан Драгојевић Капитализам смо добили на исти начин на који би децу у вртићу питали хоће ли сваки дан да добију сто грама чоколаде. И сви би рекли: дааааа! Нико их, међутим, није упозорио да ће ту чоколаду моћи да расподељују само најјача деца и то уз помоћ неколицине агресивних родитеља који раде за тајну службу вртића.

Срђан Драгојевић, филмски режисер и посланик СПС-а, „Време“

Портрет комунисте и уметника у старости

Срђан Драгојевић Ја сам комуниста, верујем да пијанисти и симфонијски оркестри треба да свирају у фабрикама, да уметност мора да буде доступна свима. Верујем у то да није поента да се разграничи уметност и естрада и кич, него да се од естраде учи како се промовише врхунска уметност.

Срђан Драгојевић, филмски режисер и посланик СПС-а, „Време“

Часови ритмичке гимнастике

Доминик Строс-Кан Давно сам присуствовао секс журкама које подсећају на оргије, зато што ми је била потребна рекреација док сам имао пуне руке посла спасавајући свет од једне од највећих финансијских криза.

Доминик Строс-Кан, бивши генерални директор ММФ-а, на суду у Лилу поводом оптужбе за „подвођење са отежавајућим околностима“, према „Танјугу“

Најзад добра вест за пуку сиротињу (ван амбасада)

Душан Вујовић Доста је било са најнижом ценом струје у Европи. ЕПС тиме субвенционише амбасаде и богате грађане који плаћају јефтину струју.

Душан Вујовић, министар финансија, о поскупљењу струје за 12 одсто, „Танјуг“

Лепота није прелазна, бриге јесу заразне

Александар Вучић Веома тежак период је пред нама што по мом лицу можете да видите. Никад нисам био нарочито леп, али сад баш не личим ни на шта.

Александар Вучић, премијер Србије, на конференцији за новинаре, „Танјуг“

Нема тог инвеститора који жели да плаћа јефтину струју

Душан Вујовић Поскупљење је било неопходно и да би се смањила велика разлика у цени струје у Србији у односу на регион и Европу, како би се привукли инвеститори да улажу у нашу земљу – јер с најнижом ценом струје никоме нисмо интересантни.

Душан Вујовић, министар финансија, о поскупљењу струје за 12 одсто, „Танјуг“

Немој ми та два раздвајат' (ЕПС и амстердамски аеродром)

Александар Антић Недавно сам био на амстердамском аеродрому, тамо је запослено 60.000 њих.

Александар Антић, министар енергетике, на новинарску констатацију да „струја поскупљује а у ЕПС-у и даље ради 35.000 радника“, „Танјуг“

Поседнут нечастивим и Марксом

Драган Шутановац Човек који би да удружи марксисте, троцкисте, стаљинисте и анархисте треба да дода још сатанисте и каратисте, па да његова политичка понуда буде употпуњена у складу са програмом који пише... Јово [Бакић] је само пролазна појава и тако схватам његове претње. Ипак, очигледно је да је утицајан имајући у виду да чита досијее политичара, а да га тужилаштво још није позвало да објасни по ком основу то ради.

Драган Шутановац, посланик и функционер ДС-а, „Информер“