Die besten! Немачка понуда је (била) најбоља на свету

Радован Јелашић Немачки амбасадор ми је 2001. године, када је затварана бивша „Карић банка“, понудио физичко обезбеђење за породицу која је у то време била у Франкфурту. Иако сам тада са осмехом одбио, често помислим да је требало да прихватим ту понуду. Када видим шта се све дешавало колегама из региона, све више сам уверен да сам имао луду срећу што сам сачувао живу главу на раменима.

Радован Јелашић, бивши вицегувернер (2000-2003) и гувернер (2004-2010) Народне банке Србије, „Бета“

Рамо, Рамо, (шкрти) друже мој

Александар Вучић Ови твоји су могли да дају више од 50.000 евра [за породилиште] и то ћу [Едију] Рами да кажем када га будем чуо после подне.

Александар Вучић, премијер Србије, у Прешеву у обраћању председнику општине Рагмију Мустафи, РТС

Уста пуна питања

Томислав Николић Кад би свако од нас у ономе у чему је најбољи постизао најбоље резултате, куд би нам био крај. Сваке године и с радошћу и с неком сетом размишљам о вама који освајате толике награде, да ли ћете сви остати овде? Или кад одете да још више научите, да ли ћете се вратити овде? Да ли ћемо бити довољно спремни и способни да вам створимо услове да вас овде дочекамо да наставите да развијате свој таленат?

Томислав Николић, председник Србије, у обраћању матурантима који су победници међународних и државних такмичења, „Курир“/„bizlife.rs“