Моја пријатељица

Чедомир Јовановић У политици је сасвим уобичајено и очекивано имати непријатеље. Створити пријатељство, које је и у животу реткост, у политици је право чудо. Због тога ја седим поред Наташе Мићић у Скупштини. Она је то чудо које се мени догодило.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије, "Време"

Сто (и више) посто нормално

Зоран Живковић Нормална држава није једнако савршена држава. Нормална држава није једнако богата држава. Нормална држава је држава која се са својом владом, са својим грађанима, са свим институцијама, са свим појединцима, сналази у 21. веку мање или више добро. И то је највећи успех Владе републике Србије, и то је јако тешко прихватљиво за оне који нису навикли да живе нормално. То је јако тешко да се прихвати од свих који нису нормални.

Зоран Живковић, премијер Србије, на скупштинском заседању

Сто (и више) посто нормално

Зоран Живковић Није нормално да синдикати имају политичке захтеве. [...] Акција останка у парку под шаторима док се не испуне захтеви, акција која треба да врати обележје револуције прекинута је ноћас зато што је понестало вињака. Али, и то је нормално. И то прихвата ова влада и нормално је и то ако око ове зграде и неких других зграда имате мало више полиције.

Зоран Живковић, премијер Србије, на скупштинском заседању

Сто (и више) посто нормално

Зоран Живковић Нормално је и да у 'америчком сну' о богатству сања 99 одсто људи, а у њему живи само 2 одсто.

Зоран Живковић, премијер Србије, на скупштинском заседању

Неиздрж од истине

Драгана Јовановић Видећемо да ли ће грађанима Србије пре да досади истина или лаж.

Драгана Јовановић, портпарол Либерала Србије, конференција за новинаре

Неиздрж од истине

Зоран Јањушевић Желим да кажем да сам ја од господина Александра Радовића тражио услугу да за оца од мог пријатеља дозволи да порез на кућу плати у ратама, а он ми је за контрауслугу, нек се сети, тражио листинге господина Смиљанића и Карића. Значи, не прислушкивање већ листинге телефона. Да би доказали ко говори истину, у овом тренутку нудим господину Радовићу, да идемо на полиграф, или детектор лажи, да се већ једном докаже ко говори истину.

Зоран Јањушевић, бивши саветник премијера за безбедност, "Б92"

Књаз сточара

Душан Михајловић Поводом ове вести о тову бикова, молим г. Млађана Динкића да ми пошаље рачун своје сиромашне фирме која је, према медијским изворима, обрнула 19 милиона евра, како бих му уплатио за трошкове рекламирања ове мале, али угледне фирме 'Лутра-аграр', која већ 13 година тови бикове широм Србије. Зна се да је књаз Милош, обновитељ модерне Србије, био највећи сточар свог времена и зато сам захвалан што ме г. Динкић кандидује за новог Милоша, односно за онога ко ће поново обновити земљу и направити једну модерну капиталистичку државу која ће поштовати приватну својину и приватну иницијативу.

Душан Михајловић, министар полиције и председник Либерала Србије, "Б92"

Добри човек из Ваљева

Александар Тијанић Душан Михајловић је увек у сагласју са главном струјом унутар нације. Тајминг, повод и метод онога што жандар управо ради, више је упозорење него образложење. Ваљевац је, наиме, образац контроверзне особе. Изгледа једноставно. Није. Чини се наивним. Јок. Брже хода него што мисли. Погрешно. Не личи на полицајца. Али, јесте. Изгледа сиромашно. Али, није. Волео је Коштуницу. Али је отишао код Ђинђића. Паузе, ономатопеја крчања мењача, најбољи су делови његовог говора. Е, то, вала, јесте.

Александар Тијанић, у "НИН"-у

Добри човек из Ваљева

Љубомир Живков Министар полиције има хоби тј. бизнис који је, гле, баш везан за полицију и војску, што је нама довољно да се окомимо на њ као на некога ко има конфликт интереса, а шта ћемо, грешни, ако се испостави да је истина посве супротна, шта ако се ради о складу интереса? [...] На први поглед јест необично, па можда и сумњиво што је чланове комисије именовао баш Д.М., али их је он одабрао као министар полиције, а не као фирмовласник, ако је Провиђење хтело да баш његова компанија тријумфује на лицитацији, шта се ту може – добро чини и добру се надај!

Љубомир Живков, у "Времену"

Отворена врата и забрањен улаз

Драгољуб Мићуновић То је ударање на отворена врата. 'Доле Влада!', 'Оборимо Владу!'… Као да Влада бежи од избора. Мислим да је то једна лоша комбинација покушаја неког популизма и буне, што је неодговорно.

Драгољуб Мићуновић, председнички кандидат, "ФоНет"

Кад аутсајдери (без штака) марширају

Велимир Илић ДОС форсира причу да свет подржава Мићуновића, што није тачно, јер је он успео само да доведе неколико страних парламентараца с једном или две штаке у Парламент.

Велимир Илић, председнички кандидат Нове Србије, "Бета"

Кад аутсајдери (без штака) марширају

Велимир Илић На председничким изборима се форсира једна мртва трка аутсајдера.

Велимир Илић, председнички кандидат Нове Србије, у Крушевцу

Земљотресна олимпијада

Гашо Кнежевић Није било штрајкова у просвети, осим она четири дана, а и то је смиривање тла.

Гашо Кнежевић, министар просвете, на скупштинском заседању

Реч стручњака

Гордана Поп-Лазић Министар за науку каже да су рачунари умрежени. Добро. А шта могу рачунари? Само да праве неке извештаје!

Гордана Поп-Лазић, овлашћени представник Српске радикалне странке на расправи о поверењу Влади Србије

Шале никад доста

Изјаве.нет Знајући да је Слободан Мишковић, супруг члана Извршног одбора СО Смедерево Зорице Мишковић, изводио радове а немајући више стрпљења да чекам и газим блато и да једним ципелама долазим до аута а другим до кола, отишао сам на капију Мишковића. Слободан није био код куће, али ми је његова супруга Зорица осорно и набусито рекла да могу да се жалим Пери Перићу. Отишао сам у Месну заједницу, мислећи да тај Пера Перић тамо ради. И тек онда сам схватио да је Пера Перић имагинарна личност.

Хасан Кисвани, лекар из Михајловца, "Наш глас"