Далеко било

Петар Луковић Да ли ће српски народ на цедилу оставити Слободана, сад, кад му је тешко и најтеже, да ли ће, можда, Слободан напустити српски народ сад кад је народу лако и најлакше?

Петар Луковић, новинар, у "Ферал Трибјуну"

Повали (и) нас

Драгољуб Жарковић Да ли сте, поштовани читаоци, приметили једну законитост? Чим неко постане члан Управног одбора фудбалског клуба све зна о фудбалу, западне ли му та част у неким новинама, онда све зна о томе како се праве вести, обнаша ли ту дужност у електропривреди, онда се шета около с глинерицом у руци, а ако постане члан управног одбора какве душевне болнице, 'Др Лаза Лазаревић', на пример, онда поваљује цео народ на кауч и игра се Фројда.

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена"

Ко друкчије каже/лаже...

Мирко Марјановић Из реалних извора обезбеђујемо редовну исплату пензија, дечјих додатака и плата запослених у образовању, здравству и другим јавним делатностима.

Мирко Марјановић, премијер Србије, у Врњачкој Бањи

Земља опасног живљења

Војислав Шешељ То што су неки новинари пребијени је ризик професије. Један број новинара просто чезне за пендреком.

Војислав Шешељ, између осталог и председник СРС-а, конференција за новинаре

Такозвана претња

СРС Српски радикали упозоравају декларативне демократе да се овакви испади више неће толерисати, а нацистичка искуства и нирнбершке ритуале могу да демонстрирају у америчком рајху, којем тако предано служе. Уколико се још једанпут, било где у Србији, догоди да терористи такозваног Савеза за промене нападну просторије СРС, српски радикали им чврсто обећавају да више нигде, ни у једном месту у Србији, неће бити никаквих просторија такозваног СЗП.

СРС, у саопштењу

Кога подржавају терористи?

Влајко Стојиљковић НАТО подржава СЗП, а уз њега и терористичку организацију на Косову која врши злочине над Србима. Очигледно је да и СЗП подржава терористе који врше злочине над Србима.

Влајко Стојиљковић, министар полиције и члан ГО СПС, на седници Окружног одбора СПС Браничевског округа

Први пут с патролом на јутрење

Љубомир Живков 'Домаћине, отвори капију, дошла моба да ти вино проба!' Погледам кроз шпијунку, Радован Бранков, раздраган као и увек, тик уз њега камерман РТС-а, у позадини елегантан цивил, вероватно заменик начелника, поред њега још један у цивилном оделу, можда возач, и два млада жандарма, само што су изишла испод чекића у сремскомитровачкој академији. Па где сте, браћо, данима не идем на посао, да, ја сам подглавио врата доле јер не бих да се интерфон поквари сада кад ви треба да наиђете, изволите, изволите... Заменик начелника, осмехнут, чека крај лифта да и њега позовем, изволите, добродошли, и ви момци, другови, има за све места, раскомотите се, ево овде можете да ставите шапке, овде опасаче, знам да не пијете на дужности, али ово није пука дужност, ово је као одлазак у војску – дужност, право и част... мало сам узрујан, први пут ми патрола долази у кућу.

Љубомир Живков, коментатор "Времена"

Знање-имање

Драган Томић Од вас се очекује да будете добри ученици јер ниједан мост, ниједан објекат који се гради није могао да буде направљен без знања.

Драган Томић, председник Скупштине, у обраћању "младим учесницима Дечије недеље"

Први после Христа

Спасоје Крунић Нема околишања, драги пријатељи. Вук је био мета, Вук је истина. Али, ни Вук, ни истина се не могу убити!

Спасоје Крунић, функционер СПО, на комеморацији погинулим члановима те странке, "Студио Б"

На нуклеарни погон

Жељко Симић Те обавезе на које алудирате великим делом су везане за природу моје интелектуалне и професионалне вокације, па их није тешко ускладити. Јер, оне једна другу допуњују а цео ангажман чине целовитим.

Жељко Симић, одговара новинару "Блица" како постиже да буде министар културе, управник Народног позоришта, члан ИО СПС, потпредседник ГО СПС, члан УО Филолошког факултета, представник Југославије у међународном Удружењу за борбу против тоталитаризма, члан међународног Удружења за борбу против нуклеарног наоружања...

Мисли и максиме

Милован Бојић Србија, која је увек била за интеграцију, никада није била за окупацију.

Милован Бојић, потпредседник Владе, на седници Савета за развој универзитетског образовања

Саобраћајнице неће стати!

Милован Бојић Земљу обнављамо невиђеном брзином. Они који су нас бесомучно бомбардовали очекивали су да ћемо попут конзерве бити потрошени између себе, да ће стати наше саобраћајнице, да нећемо бити у могућности ни да дочекамо зиму, а камоли да је презимимо.

Милован Бојић, потпредседник Владе, на седници Савета за развој универзитетског образовања

Хумани лов(ац)

Динко Шакић Ми Србе нисмо ловили по Шумадији, већ смо их по њиховом доласку у Хрватску стављали у ограђени простор.

Динко Шакић, злогласни командант Јасеновца, завршна реч на суђењу

Откуд криминалци на слободи?

Ивица Дачић СЗП је ангажовао криминалце да изазову неред и нападну полицајце који су обављали редовне дужности, што је још један доказ тоталног краха политике настављача НАТО агресије на нашу земљу.

Ивица Дачић, портпарол СПС-а, конференција за новинаре

Сликање хране

Неда Арнерић Галерија је затворена јер нисам налазила никакве радости да отварам изложбе, и да на тај начин дајем легитимитет систему који апсолутно не признајем. Људи су почели да скидају слике са зидова које сам им ја продала, и да ми их нуде назад за петину првобитне цене, јер морају да купе лекове и храну.

Неда Арнерић, глумица, "Блиц"