Слобода, то сам ја

Силвио Берлускони Новинари су неодговорни, против мене је 85 одсто листова, а опет говоре да у Италији нема слободне штампе.

Силвио Берлускони, премијер Италије и медијски магнат, на конференцији за новинаре с руским председником Владимиром Путином

Демокр(е)атура

Зоран Живковић Оно што се у парламенту дешавало у последње време не служи на част ни Србији ни парламенту, и очигледно је да је опозиција хтела да се у парламенту игра демократије, а од тога је направљена демократура, односно карикатура демократије.

Зоран Живковић, премијер Србије, "РТС"

Србија као део Косова

Дорис Пак Косовски Албанци су били жртве режима апартхејда, али је сада дошло до промене улога између тлачитеља и потлачених. Косово ће, ако не добије самосталност, постати канцерозно ткиво Србије.

Дорис Пак, председавајући Европског парламента са земљама југоисточне Европе, мађарски "Непсадбадшаг"

Србија као део Косова

Соња Бисерко Инсистирање на Косову као делу Србије сасвим је неприхватљиво, имајући у виду да је Србија својим деценијским понашањем изгубила сваки легитимитет на том делу територије.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора, на дебати "Косово: стандарди и статус"

Аладемска клетва

Коста Чавошки Кад бисмо неком срећом имали на власти истинске родољубе, ми не бисмо имали потребе да кажемо 'не' том поганом Хашком трибуналу. И ми, заправо, њима морамо рећи да пазе шта раде, да њих не би стигла видовданска клетва.

Коста Чавошки, академик, на митингу подршке генералу Лазаревићу

Сите змијске очи

Душан Михајловић Моћ је релативна и пролазна ствар. То добро знам, јер од седмог разреда, када сам изабран за председника одељењске заједнице, нема године у којој нисам био некакав председник. Као млади истраживач гледао сам змијама у очи, хватао их и јео.

Душан Михајловић, министар полиције, "Недељни телеграф"

Сите змијске очи

Душан Михајловић Дакле, нисам екстрапрофитер. Од када сам министар, нисам имао приход од дивиденди, али сам уредно платио порез на акције и уделе. То значи да се нисам обогатио као министар. Али, то не значи да сам будала у пословном смислу, јер моје министровање представља и велику, истина високо ризичну, инвестицију у будући бизнис. И то без икакве корупције и криминала. Нисам толико глуп, нити су ми очи гладне, као актерима ових клевета. Пријавио сам своју имовину. Уредно плаћам порез и то моји душебрижници уредно проверавају, и у Београду, и у Ваљеву.

Душан Михајловић, министар полиције, "Недељни телеграф"

Сите змијске очи

Душан Михајловић Лично трпим увреде и клевете, али немам времена за бављење ситним доушницима и вечитим цинкарошима.

Душан Михајловић, министар полиције, "Блиц"

Имамо и ми портпаролку!

Бошко Ничић Ми се захваљујемо, овом приликом, бројним грађанима који су на Тргу Републике дали подршку овој нашој акцији младих Либерала Србије, и убацивали ове новчанице са ликом мале штеточине и његове Ксенијице, портпарола, који из дана у дан, фабрикују лажи о Душану Михајловићу и највишим функционерима Либерала Србије.

Бошко Ничић, шеф изборног штаба Либерала, конференција за новинаре

О тимарењу

Вук Драшковић Чињеница је, међутим, да нико из Владе, нити из Г17 плус није помињао министрове бикове и њихово тимарење све док је министар тимарио Легију и док је Легија био господин Легија. А сада, одједном, сетили се бикова старих тринаест година. А и једни и други ћуте пред новим тимарењем злочина и злочинаца у Србији и њихове отворене заштите.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, "Балкан"

За црвени картон

Александар Лојпур Душан Михајловић је један од најпоштенијих политичара на нашој сцени.

Александар Лојпур, адвокат Душана Михајловића и свеже искључени члан Народне демократске странке Слободана Вуксановића, "Утисак недеље"

Пречица за Европу

Милета Продановић На вестима је била изјава оног пословног компањона нашег министра полиције... Једна реченица ми се толико допала да сам је запамтио. Он је рекао – ето, они су пријатељи дуго, обојица су из Ваљева, и обојица су имали бркове. Али, овај је обријао бркове оног тренутка када се наша земља окренула ка Европи. Мислим да је то феноменална, дирљива реченица коју треба да имају у виду сви људи који имају бркове.

Милета Продановић, писац и сликар, "Радио Б92"

Нисмо одавде, а и да јесмо...

Милош Васић Сада нема смисла да се неки праве блесави: као да се од почетка голим оком није видео рукопис ЈСО-а у отмицама, убиствима и осталим операцијама; као да цео Земун, укључујући и патролу полиције на дужности, није исте ноћи знао ко је урадио Дифенс; као да Легију до самог нестанка нису обезбеђивали активни радници унутрашњих послова. Али, то остаје за суд – ако га буде занимало, то јест.

Милош Васић, у "Времену"

Јелек и јелече

Млађан Динкић Напали су ми и мајку, а она је једна тако скромна жена, носи јелечиће... Је л' знате шта су јелечићи? То су они плетени прслучићи...

Млађан Динкић, потпредседник Г17 Плус, "Трећи канал"

Ко о чему – политичари о другарству

Небојша Човић Верујем свом другу Вељи, као што верујем и свом другу Душану Михајловићу. То вам је политика.

Небојша Човић, потпредседник Владе, конференција за новинаре

Сербиа и коментари

Стојан Церовић Никако да се ослободимо неких лоших навика. У Србији се још одржава невесела традиција да се међу министрима и председницима налазе неки бивши или будући робијаши.

Стојан Церовић, у "Времену"

Сербиа и коментари

Миодраг Радојевић Са прљавим капиталом и прљавим нагодбама не може се водити политика чистих руку. Борба против криминала није обухватила представнике бившег режима из страха да то не би отворило Пандорину кутију из које би, заједно са богаташима из Милошевићевог времена, искочили и неки њихови имитатори и настављачи.

Миодраг Радојевић, сарадник Института за политичке студије, "Политика"

Финансијска конструкција

Игор Лукшић Два министра финансија имају договор да Црна Гора финансира Суд СЦГ и војску на њеној територији. На тај начин се исцрпљује учешће Црне Горе од 5,9 одсто, сходно друштвеном производу. По том кључу Србија финансира администрацију СЦГ укључујући и дипломатију па и плате свих амбасадора.

Игор Лукшић, заменик министра иностраних послова Србије и Црне Горе, "Вијести"

Часни и поштени

Драгиша Бурзан Трговина људима је прљаво криминално дело против кога се власти у Подгорици енергично боре и у Црној Гори није заступљена у превеликој мери. Тај проблем код нас није тако велики као у другим земљама региона.

Драгиша Бурзан, шеф дипломатије Црне Горе, бечки "Пресе"

Одглупљивање судства

Александар Радосављевић Жао ми је због одлуке Уставног суда [о враћању мандата]. Министар правде и други угледни правници тврде да је таква одлука неприменљива. Господин Вучетић, и Уставни суд, је изрекао такву глупост, то је заиста глупост. Очекујете од извршне власти да изврши притисак на законодавну власт, значи на оне који су их бирали, а с друге стране, с обзиром на то да је г. Вучетић близак Г17, онда су вероватно то ти посланици на које типују људи из Г17. То ће ући у правну историју, тако нешто нисте имали прилике да видите никад.

Александар Радосављевић, портпарол Демократске странке, конференција за новинаре

Са нама има извесности

Предраг Мики Манојловић Знам да Срби не воле велике промене. Кваре им моменат извесности.

Предраг Мики Манојловић, глумац, "НИН"