Годо у Бриселу станује

Вук Драшковић Већ петнаест година, тобоже ка Европи окренута Србија, чека свог европског Годоа, а он, као у Бекетовој драми, никако да дође. Могу и да почну толико дуго најављивани преговори Србије и ЕУ, али европски Годо неће овамо доћи, нити ће српски воз стићи у бриселску станицу, јер он „иде“ и ка Западу и ка Истоку, истовремено, иде никуд, ни ка Европи ни ка Русији, па је такво путовање погубно лутање.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у ауторском тексту за „Данас“

Дух црвене камариле јоште живи

Вук Драшковић НАТО је бомбардовао Србију, а Милошевићу и његовој камарили прибавио, заиста, страшну победу. И без Косова и без Милошевића, Србија данас живи његову црну стратегију.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у ауторском тексту за „Данас“

За клеветнике Србије и против клеветника НАТО-а

Вук Драшковић Безбедносни, развојни и демократски разлози налажу Србији брзо придруживање НАТО алијанси. Садашње уверење огромне већине грађана да је НАТО, због бомбардовања Србије 1999, злочиначки савез и да нам је НАТО отео Косово, последица је петнаестогодишње државне, црквене и медијске сатанизације, испланиране још пре него што су НАТО бомбе засуле Србију.

Вук Драшковић, председник СПО-а, у ауторском тексту за „Данас“

Кад прочита(ш) лектиру да се јави(ш) на поправни

Маја Гојковић Смех није штетан. Ја ћу Вам препоручити књигу „Име руже“ Умберта Ека, вероватно сте чули за тог писца, где пише колико је смех опасан и колико је добар. Можемо да наставимо дискусију када и Ви прочитате тај роман, па ћете схватити да не могу да прекидам смех у сали.

Маја Гојковић, председник Народне скупштине Србије, у обраћању једном посланику, према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Да човеку преседне перформанс

Зоран Бабић Ја сам се распитао у Секретаријату Народне Скупштине Србије и дужан сам да обавестим грађане Републике Србије колико кошта иживљавање појединих народних посланика - милион и пет стотина хиљада динара. Милион и пет стотина хиљада динара кошта перформанс господина [Владимира] Павићевића, зато што ови вредни и одговорни људи у Народној скупштини морају да раде и данас, и сутра, и прековремено. Срамота.

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а, у Скупштини Србије о амандманима Нове странке, према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Кроз подруме и ходнике НАТО-а до двери ЕУ

Вук Драшковић Улудо потрошисмо толике године у неговању заблуде да у ЕУ хоћемо, а у НАТО нећемо и не смемо, ругајући се и самој логици, јер су скоро све нама пријатељске државе ЕУ, истовремено, и чланице нама непријатељске НАТО алијансе. Последњи је тренутак да схватимо да је НАТО савез улазница без које у ЕУ не можемо. НАТО је избор и гарант западног пута, а ЕУ је подуже путовање са многим задацима и проверама.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, у ауторском тексту за „Данас“

Једнаки међу првима

Вук Драшковић На Србији је да одабере једно од ово двоје. Да уђе у НАТО и да, равноправно, за столом, решава и регионалне и своје проблеме. Или да о њеним интересима буде одлучивано без ње. Да буде за столом, или на „менију“. НАТО доноси одлуке консензусом. Свака чланица има право вета. Глас Србије вредео би као и глас Америке.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, у ауторском тексту за „Данас“

Где ми прођемо, ту храст и крушка не ничу

Александар Вучић Морате да буде против а приори, зато што је то модерно, „ин“, „фенси“... Кажу, Вучић хоће да сруши онај храст [на Коридору 11]. Сећате ли се тог храста? Је л' зна неко у сали да ми каже шта је са тим храстом? Не зна нико. Или са крушком код Пирота.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије, према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Књажев секретар

Маријан Ристичевић Наравно да треба подржати „Београд на води“. Ако га је подржао кнез Милош, сељак, што га не би подржао ја.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик СНС-а, у Скупштини Србије, према „Земљи чуда“ Радио Београда 1

Лопов(и) и даље на старој адреси

Александар Вучић На Дедињу већ 16 година живи Лопов, то му је надимак. Не можемо да га избацимо из куће, а ништа не даје. Пореска управа је рекла да ту квадрат кошта 2.800 евра. Имамо више објеката који вреде 2.000 и 3.000 евра. То су највише цене у Београду. Где је то испод тржишне цене? То тако мали Ђокица замишља. Или полази од себе? Зна да би он нешто украо, ставио себи у џеп. И нису сви људи лопови. И нису сви у Влади лопови.

Александар Вучић, премијер Србије, о одбијању председника Николића да потпише Закон о продаји државних непокретности, „Курир“

Председнику нема ко да (от)пише

Александар Вучић Председник није вратио закон из хира. Уважили смо његов допис, али држава плаћа обезбеђење за те објекте, одржавање, а притом не наплаћује порез. Само имамо огромне трошкове. И уместо што на све то трошимо четири или пет милиона евра годишње, могли смо да добијемо 50-60 милиона евра и додатних 30 милиона од пореза. Али сада се сви праве блесави и наивни.

Александар Вучић, премијер Србије, о одбијању председника Николића да потпише Закон о продаји државних непокретности, „Курир“

Слово (синовске) љубве

Александар Вучић У Томислава Николића имам пуно поверење, као и он у мене, и сасвим сам уверен да њему није на крај памети да оснива било какве политичке странке.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „bizlife.rs“

Обраћање и кусом и репатом (Кроз подруме Ватикана)

Иринеј Овим поводом СПЦ треба да се обрати, не само свим сестринским православним црквама, већ и Ватикану који не признаје независност Косова, иако то може изазвати хистерију самопроглашених „челик-Срба“ и „суперправославаца“. За очекивање је да то изазове хистерију, нарочито оних који никада нису ни крочили на свету и мученичку земљу Косова и Метохије, а поготово је нису бранили, ни оружјем, ни пером: неки су је, штавише, издали или продали.

Иринеј, епископ бачки, о оспоравању кандидатуре Косова у организацији УНЕСКО, „Политика“/„Танјуг“