Ал' се данас добро краде

Никола Којо Могу само рећи да култура све мање добија простора. Неко убија културу да би боље владао и боље крао.

Никола Којо, глумац, на питање зашто је снимање филма „Хиљадарка“ трајало пет година, „Курир“

Кад амбасадори лупе ћагу

Милан Миленковић Ко је, дакле, овладао изборним процесом, овладао је политичком сценом. Донекле… Јер, кад се преброје гласови, мора се у амбасаде, да добитник избора чује од амбасадора ко ће му бити министри, државни секретари и помоћници министара. Тек тад се испостави да се оних почетних 15% гласова, који су могли бити 15% стварне моћи, претварају у апсолутну немоћ. Добије се само право да се пљачка сопствени народ, да би се спроводила политика која је негде другде одређена.

Милан Миленковић, радио новинар, „ФБРепортер“

Ко разуме Платона, схватиће данашњу политику

Милан Миленковић Каже Платон, пре две и по хиљаде година, да је демократија систем у коме постоје три слоја: професионални политичари, који само држе говоре и не раде ништа друго, затим присталице, које седе око њих, аплаудирају и не дају ником да изрази супротно мишљење и, на крају, огромна маса народа, која има илузију да се у њено име влада. Познато?

Милан Миленковић, радио новинар, „ФБРепортер“

Руше по мери

Ивица Дачић Од јуна 1999. године до данас, 236 црква и других објеката у власништву СПЦ, као и културно-историјских споменика били су мете напада. Од њих чак 61 има статус споменика културе, а 18 је од изузетног значаја за државу Србију. Ова болна сведочења ме наводе да се запитам јесу ли ово аргументи који препоручују „Косово“ за чланство у организацији чија је мисија да помаже заштиту светске културне баштине?

Ивица Дачић, министар спољних послова, o захтеву тзв. Републике Косово за пријем у УНЕСКО, „Телеграф“

Истрага Његоша

Мустафа Церић Док год се „Горски вијенац“ од Његоша чита и пјева у школама, црквама и на гуслама – никад Бошњак не смије да спава а да није будан.

Мустафа Церић, бивши реис Исламске заједнице БиХ, „Глас Српске“