Загревање хлађењем

Драгољуб Жарковић Србија се загрева за парламентарне изборе, а дипломатски кор се – охладио. Избори у дане божићних празника многима су покварили планове: отказују се већ купљене авионске карте, туристички и породични аранжмани, мењају распореди дежурстава... да и они виде како је било нама с паролом 'док је обнова, нема одмора'.

Драгољуб Жарковић, уводник "Времена"

Клипови у точковима транзиције

Илија Вујачић Србија се практично 'заглавила' између ауторитаризма и демократије, између командне и тржишне економије. За ове три године постала је земља са већим степеном грађанских и политичких слобода, али не и консолидована либерална демократија. Прешла је прву фазу економске транзиције, али није постала либерална тржишна економија. У политичком смислу Србија је само изборна нелиберална демократија, а у економском – мешовита државносоцијалистичка привреда.

Илија Вујачић, професора Факултета политичких наука, "Политика"

То је хвала за све?

Ненад Чанак Зар бисмо им ми све ове године давали већину у влади да смо знали да ће Демократска странка самостално изаћи на изборе?

Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, "Политика"

Покрајински пашалук

Миле Исаков Ненад Чанак, садашњи председник војвођанске Скупштине, што се њега тиче, не би расписао изборе ни следећих 20-30 година.

Миле Исаков, председник Реформиста Војводине, "Политика"

Да не чује зло?

Верица Бараћ Када смо први пут изнели у јавност да Влада игнорише наш захтев да Савету достави списак чланова управних одбора, потпредседник Владе Жарко Кораћ рекао је да председник Савета прича глупости и да се тај списак налази на сајту Владе. Након упорног инсистирања, после месец дана, Влада нам је доставила списак управних одбора у којима су чланови људи из Владе, на којем је писало 'само за интерну употребу', који се никада није налазио на сајту Владе, нити се налази данас.

Верица Бараћ, председник Савета за борбу против корупције, "Независна светлост"

Кад дунем и ватру сунем...

Вук Драшковић У последњих 13 година био сам стално у праву.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, "БК"

Кад дунем и ватру сунем...

Вук Драшковић Шта да ли ћемо да пређемо? Цензус?! Та реч не постоји у српском језику!

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове, "Пинк"

Предизборна обећања

Мирољуб Лабус Ђелић је историја.

Мирољуб Лабус, председник Г17 ПЛУС, "Данас"

Предизборна обећања

Војислав Коштуница Ко зна с ким можемо сутра сарађивати?!

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, "РТС"

И мене неко хоће!

Богољуб Митић Ђоша Прво сам био члан Српског покрета обнове, потом сам се учланио у СПС, а недавно у Г17 плус. Некада сам возио 'фићу', па сам, када сам упознао својства 'бмв-а', прешао у тај аутомобил. Члан сам Г17 плус зато што сматрам да програм те странке најмање садржи политику, а највише економију.

Богољуб Митић Ђоша, глумац, "Бета"

Доступност сто на сат

Зоран Јањушевић Дакле, никад нисам радио у 'Цептеру', него само на пројектима. Један једини човек за кога сам радио, био је Зоран Ђинђић. Међу нама је постојао неки флуид. Он ме је волео јер ми мозак ради 100 на сат, јер сам радио 24 сата дневно, јер сам извршавао све што он замисли, јер сам био доступан у један, у два, у пет ујутро.

Зоран Јањушевић, као човек који је позајмио новац Немањи Колесару, "НИН"

Скоро нелегелан увоз

Миодраг Костић Пре свега бих волео да ми неко објасни шта значи увоз на црно? Ако је увоз на црно увоз преко Црне Горе што је радило доста фирми,  онда је то један скоро легалан шверц. Наравно да о класичном појму шверца, како то обичан свет сматра да неко узме шлепер па пређе са њим преко границе и прошверцује робу, нема ни речи да 12.000 шлепера уђе на тај начин. Међутим, ја причам о нечему што је била јавна тајна да је велики број фирми, цела практично јужна Србија, снабдевала се шећером који је увожен преко Косова и преко Црне Горе нарочито, уз мање плаћене дажбине.

Миодраг Костић, власник "МК комерца", "Б92"

Чисто лице Србије

Чедомир Јовановић Нећу да будем симпатична касирка која погрешно куца рачун. То је у српској политици Војислав Коштуница. Хоћу да мерило онога што радим буде успех, а не лажи по петпарачким новинама. Хоћу чист, тачан рачун. И за себе и за Србију. [...] Нисам се конфронтирао са Динкићем и Лабусом по приватним основама, него сам то учинио као политичар  када су они започели непотребну и веома штетну кампању за независну Србију. Са Коштуницом нисам конфронтирао због тога што он има мачку, а ја два пса, него због тога што је он био неспреман да уради оно што се у овој земљи мора урадити, и што је могло да се уради само једанпут.

Чедомир Јовановић, потпредседник Демократске странке, "НИН"

Што је више клевета и лажи...

Соња Бисерко Номенклатура претходног режима, данас је нова финансијска елита која је своје богатство почела стицати одмах након Осме седнице. Она је уједно и континуитет државног апарата, али и свих релевантних политичких субјеката на данашњој политичкој сцени Србије. Нема ниједне политичке странке која би имала право на 'чистунство' у том смислу. Стога делују крајње натегнуто и цинично непрекидни напади и дифамирање од садашње опозиције којима је изложен Чедомир Јовановић.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора, "Хелсиншка повеља"

Оркестрирана приватизација

Изјаве.нет Бато, ова транзиција, јел ће да оприватизују и нас Цигани, и овај оркестар?

члан дувачког оркестра "Млади таленти", на прослави радника који су купили своју фабрику, "Политика"