Ако је власт изгубила памет, нису грађани (Мале Врбице)

Правда Ако ће да се гради трајни центар за азиланте у Малој Врбици, ко ће одговарати за дела латентно потенцијалних непријатеља? Политичарима је главни аргумент да су они у пролазу. Они као да не знају да је закон о реадмисији потписан још 2007. године, а у њему пише, преведено на народни језик: „Није битно куда си пошао, већ где си прошао“. По том закону ће се нама вратити сви мигранти који су евидентирани у Србији. Јако нас љути што се о томе не прича! Није лепо да људи које смо ми бирали за представнике манипулишу и завлаче свој народ у овако тешким и опасним временима.

Правда, мештанка Мале Врбице

Како постати Сека Алексић за двеста динара

Ева Рас Све те брендове имам, свега тога има на Каленићевој пијаци за 200 динара... Ја је волим, ја купујем њене производе и идем на њене концерте, а то су те паре од којих је она [Сека Алексић] богата и може да купи те ципеле. Имам најмање 50 пари ципела. Не могу да одолим када идем Каленићевом пијацом и видим „Гучи“ ципеле за 200 динара, морам да их купим. Имам и бунду од нерца са Каленићеве пијаце од 3000 динара.

Ева Рас, глумица, о хваљењу Секе Алексић да је купила 11 истих модела ципела у различитим бојама, „Булевар“ ТВ Б92

Како без икаквог знања успети у животу

Зорана Лужанин Ако узмемо за пример ђака који има просек 3,5 – он већ има 49 поена и потребно му је да освоји само још један бод на било којем од три теста; нека на свим тестовима заокружи све одговоре под „А“, сигурно ће освојити барем један бод.

Зорана Лужанин, државни секретар Министарства просвете и професор ПМФ-а у Новом Саду, о уписном прагу од 50 поена за четворогодишње школе, „Политика“

Мислим дакле контам

др Неле Карајлић На исти начин, на који је тзв Међународна заједница генерисала рат у [...] бившој Југославији, она генерише рат и у северној Африци и на Блиском истоку и где год треба. [...] И не могу да верујем да смо још увек толико глупи да не можемо да сконтамо одакле дува ветар. Реакција званичника ЕУ и САД јасно показује да су на међународној политичкој берзи лицемерство и цинизам достигли свој највиши ниво у историји.

др Неле Карајлић, музичар и сценариста мање познат као Ненад Јанковић, о мигрантској кризи, „Политика“

Катаклизма капитализма

Срђан Драгојевић Финансијски капитал је толико покретљив и моћан да су владе, војске и државни суверенитети очигледно категорије којима је „одзвонило“... Оно што се може догађати у будућности вероватно је нека врста антиутопије из филма „Бразил“, Терија Гиљема, мале тешко ухватљиве ћелије анархиста које подмећу бомбе на гламурозним скуповима за богате, модним ревијама, тркама Формуле 1 итд. Мислим да ће у једном тренутку слабо ко смети да се „курчи“ својим новцем. Страшна трагедија за богате...

Срђан Драгојевић, филмски режисер, „bizlife.rs“