Хвала ти, (друже) Боро, што ме хвалиш

Александар Вулин Наравно да ми је драго да то чујем. Хвала му.

Александар Вулин, министар рада, о изјави Боре Ђорђевића да га највише цени од свих министара, „mojatv.rs/„Курир“

Може бити само један (пријатељ и визионар)

Александар Вулин Томислав Николић је председник за кога сам гласао, Александар Вучић - пријатељ и човек чију политичку визију следим, Војислав Шешељ - политички противник, Ивица Дачић - издржљив, Борис Тадић - бивши, Бојан Пајтић - ускоро бивши политички противник.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, скенирајући политичаре, „mojatv.rs/„Курир“

Тестамент Че Геваре

Александар Вулин Кубански народ је диван и драго ми је што ће им сад бити мало лакше. Верујем да ће се борити да сачувају своју независност. Мислим да би и Че Гевара, да је жив, подржао ове промене. Суштине левице је борба против ограда и зидова.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, о обнављању дипломатских односа САД-Куба, „mojatv.rs/„Курир“

Познајте истину и Вулин ће вас ослободити (кривице)

Александар Вулин Питао сам Готовину да ли је усташа. Био бих најсрећнији човек кад би рекао - „нисам“. [...] Ништа што се дешава у Хрватској не дешава се случајно, па ни то што је први пут ове године у Книну певао Томпсон. Онај ко дође на концерт Томпсона вероватно се залаже за вредности које тај човек представља... [Колинда Грабар Китаровић] није смела да положи венац и у Јасеновцу и у Блајбургу. У Блајбургу леже стрељане усташе. Многи од њих су џелати из Јасеновца, а у Јасеновцу леже њихове жртве. Не можете одати пошту и једнима и другима. Неко није заслужио ту пошту.

Александар Вулин, министар рада и председник Покрета социјалиста, „mojatv.rs/„Курир“

Знам их као добру пару

Александар Вулин СПС није више тас на ваги. СПС није био потребан за ову већину, али јесте био потребан за једну ранију већину. Ипак, Вучић је стабилан пријатељ. Питање је како би се они понашали да су улоге обрнуте.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „mojatv.rs/„Курир“

Ћутање, коментар и прикљученија

Патријарх Иринеј Треба их удостојити ћутања, без коментара. На те речи и на тај предлог немам никакав други коментар. Он сâм говори о свему, ништа више не бих имао да додам.

Патријарх Иринеј, на идеју задарског надбискупа Желимира Пуљића да се у хрватској војсци уведе усташки поздрав „За дом спремни“, „Курир“

Чему (наше институције) служе, а уз то (ништа) и не раде

Петар Божовић У тим буџацима тамо, институцијама, има толико секретара, подсекретара, саветника и чуда који не знају шта раде уопште. Али ти си се прво устремио на просвету. Одмах су одредили вишак јадних наставника, непотребних. То значи да нам је непотребна култура, настава. Па одатле почиње све! [...] Како не уочише ове из кабинета, савета, из институција које не знам чему служе?

Петар Божовић, глумац, о политици штедње, „Блиц“

Лесковачку пљескавицу ће сви јести (Идеализам и на уста улази)

Петар Божовић У животу човека мора да постоји и један сат за поезију, јер у сваком човеку се крије нешто од поезије, а то је толико затомљено и затрто... Као што је говорио Бранко Миљковић: „Једног дана поезију ће сви писати“. Надајући се... То је идеализам. Али без идеала, шта ће вам живот? Да се борите око дилеме: „Мекдоналдс“ или фаст фуд? Између та два ја сам за лесковачку пљескавицу.

Петар Божовић, глумац, „Блиц“

Истрага културе

Петар Божовић Није ми само јасно шта ради та Скупштина, ти делегати, посланици? Чији су они посланици? Кога они представљају? Ако представљају некултуру - јако су успешни. Очигледно је да им је то циљ. Култура, пак, захтева напор, захтева другачије мишљење, захтева све оно што се, очигледно, ниједној власти, а не овој, не допада. Ћути, ту седи, имаш ту за 'леба, ако немаш - издржавај се.

Петар Божовић, глумац, „Блиц“

Трошење на црту

Александар Вучић Код нас се сваки динар зна где се налази, како се троши. Сваку линију када погледате, тачно се види колико смо на шта потрошили и на ту чињеницу сам веома поносан. Наше јавне финансије данас изгледају и уређене су као и у неким веома развијеним западноевропским земљама.

Александар Вучић, премијер Србије, „Истиномер“

Процесуиран к'о почашћен

Милорад Додик Чекали су да помру сведоци, да нема доказа и да га онда оптуже. То је сва прича о [Насеру] Орићу.

Милорад Додик, председник Републике Српске, о оптужници Тужилаштва БиХ против ратног команданта Сребренице, „Дневни аваз“/Б92