The Books Of Милове Knjige

Веселин Гајовић Гајо Уколико Мило Ђукановић напусти мјесто предсједника Владе, а ја се надам да неће, онда ћу се и ја повући са мјеста лидера организације „The Books Of Knjige“.

Веселин Гајовић Гајо, лидер црногорске алтернативне хумористичке групе „The Books Of Knjige“, „ИН4С“

Срећни губитници су...

Никола Саркози Статус политичке избеглице би требало да се добије пре пута преко Средоземног мора. После тога је касно. Требало би отворити и прихватне центре у земљама северне Африке, као и у Србији или Бугарској, јер те две земље нису у шенгенском простору.

Никола Саркози, бивши председник Француске, о великим таласима миграната ка ЕУ, „Бета“

Више од игре, мање од чланства у ЕУ

Мајкл Кирби Иако је тешко и замислити који би то могли да буду позитивни аспекти било које повреде, Ваша се догодила у најплеменитијим могућим околностима. Заиста сте се жртвовали у корист интереса регионалног помирења.

Мајкл Кирби, амбасадор САД, у писму министру Александру Антићу који је повредио руку на ревијалној фудбалској утакмици земаља западног Балкана и ЕУ, „Бета“

За дан-два, можда три, можда пет година, можда сто, не знам број, али знам...

Александар Вучић Србија је ушла у период динамичног раста и више се неће враћати у рецесију.Зато и разумем нервозу многих којима смета јака, снажна и богата Србија, која то можда неће бити у наредних годину или две, али за четири или пет година сигурно хоће.

Александар Вучић, премијер Србије, на берби грожђа у Смедереву, „Танјуг“

Црвена мрља која ми недостаје у биографији

Предраг Ј. Марковић Мени је за који дан педесети рођендан. Људи свашта чине у тим годинама, махом лудорије. Да ли је овај драматичан преокрет у мом животу таква једна лудост средњих година? Имам удобан и остварен живот, заокружену каријеру, материјалну обезбеђеност, а изнад свега мање-више потпуну независност и некакав углед човека од интегритета. Да ли се независност и углед морају жртвовати, или макар испрљати, у песку политичке арене?

Предраг Ј. Марковић, историчар и новоизабрани потпредседник СПС-а, „Стање ствари“/„Спутњик“

Он има таленат

Предраг Ј. Марковић Ивица Дачић, који је своје таленте за убеђивање показивао од Аргентине до Ист Ривера, убедио је и мене, рекавши да ме је позвао управо због независности и интегритета.

Предраг Ј. Марковић, историчар и новоизабрани потпредседник СПС-а, „Стање ствари“/„Спутњик“

Дон Предраг Фелипе Кајетано Лопез Мартинез и Гонзалес

Предраг Ј. Марковић С обзиром на идеолошко порекло, [Ивица Дачић] могао би да буде Мирко или Славко, само не знам ко би био други у тој комбинацији. Не, [не бих могао да будем ја,] ја личим на други пар из стрипова наше младости. Као млађи сам личио на Загора, а сад личим на Чика.

Предраг Ј. Марковић, историчар и нови потпредседник СПС-а, „Политика“

Боље да нас унуци као црвене памте, него синови као жуте забораве

Предраг Ј. Марковић Политика је, вероватно, као тамни вилајет из бајке. Ко уђе, каје се, ко не уђе, исто се каје. Можемо да останемо напољу, и да пљуцкамо по политици и политичарима, као она двојица чича у „Мапет шоу“. А можемо да причамо својим унуцима, даће Бог да их буде што више, како смо у одсудном часу нешто покушали.

Предраг Ј. Марковић, новоизабрани потпредседник СПС-а који је раније био активан у ДС-у и покрету „Доста је било“, „Стање ствари“/„Спутњик“