За странку и отаџбину

Драган Ђилас Једини мотив је да сачувам станове. Како мој, тако и људи који су заложили станове за кредит који су узели они који су водили странку пре нас.

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а, након што је његова фирма „Мултиком“ откупила дугове ДС-а од Развојне банке Војводине у стечају, „Политика“

Чувајте ми ЈУЛ (и Југославију)

Мирјана Марковић Бивши политички сарадници мог супруга или минимизирају своју улогу деведесетих или је прувеличавају, [...] или му своје речи стављају у уста. Слободан је у Хагу наслутио да ће се то догађати и неколико пута ми је рекао: „Када сада овако измишљају, како ће тек измишљати када не будем жив“? И поздравите Србију.

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, у аудио поруци поводом своје књиге „Било је то овако“, Б92

Другарица Мира

Славица Ђукић-Дејановић Било је логично да и она, као коалициони партнер СПС-а и председница ЈУЛ-а, одлучује о кадровским питањима. Знало се и да се лидери опозиције сусрећу са професорком и Слобом. Била сам у прилици једном да видим како Вук (Драшковић) излази. Мислим да свака власт има обавезу да комуницира са опозицијом.

Славица Ђукић-Дејановић, функционер СПС-а, о улози Мирјане Марковић деведесетих, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Стоп (непосредном) страначком незапошљавању!

Маја Даниловић Ми смо и у нашем програму, односно и у време кампање и у време доласка на власт причали и залагали се против страначког запошљавања. Одговорно тврдим да их је било најмање од стране СНС-а. Сад бисте ме питали: „Па ви сте запослени преко странке“? Да, јесам! И о томе сам јавно говорила мало непосредно мог ангажовања у „Електросрбији Краљево“.

Маја Даниловић, потпредседник градског одбора СНС-а у Краљеву, „ТВ Ка“/„youtube.com“

Данас отварам очи (након свих ових година)

Борис Тадић [Мирослав Мишковић] ми је рекао да ће инвестирати у индустрију меса, да ће увести нову италијанску технологију, која [...] производи јако укусне производе, али они нису баш најздравији. Ја сам био у шоку. Рекао сам: „Дакле, ви ћете производити месо технологијом која ће доприносити здравственим проблемима нације“? Он ме је убеђивао да то раде на западу и истоку и да је то једини начин да имамо одрживу индустрију.

Борис Тадић, као бивши председник Србије, у „Ћирилици“ на ТВ „Хепи“, „bizlife.rs“

Ако ја грешим, макар они не морају да буду злобни

Сандра Гуцијан Једна реченица у тексту о штрајку просветних радника који је у „Политици” објављен пре пуне четири године запалила је јуче друштвене мреже. Неки корисници „Твитера” и „Фејсбука” искористили су моју стару математичку грешку из 2011. за груби обрачун не само са мном већ и са „Политиком”, Српском напредном странком, главном уредницом Љиљаном Смајловић, па чак и са мојим пријатељем по перу Александром Апостоловским.

Сандра Гуцијан, новинар, о својој изјави из 2011. године, „Политика“