Кад врази легну

Неда Арнерић Разочарана сам и изненађена одлукама за посланике у будућем Парламенту буду предложени Бојан Пајтић и Александар Радосављевић. Кад оно 'враже не лези', ја видим листу посланика и видим да су одбори Крагујевца и Новог Сада предложили да у Парламент будући уђу људи који су, нехотице или намерно, милом или силом – потпуно је небитно – итекако уплетени у поменуту аферу. Зар нису могли ни мало да се притрпе, макар за тренутак, и да се склоне у страну као што сам ја ни крива ни дужна учинила.

Неда Арнерић, на седници ГО Демократске странке

Стратешка хирургија

Зоран Живковић Демократска странка, али и Влада Србије, била је и стратег и тактичар и имала жртве у својим првим редовима. Радили смо операцију на отвореном мозгу без анестезије.

Зоран Живковић, заменик председника Демократске странке, седница ГО

Његов обрачун са свима

Војислав Коштуница Онда постављам питање онима који кажу да концентрациона влада најгоре решење – које је по њима најбоље решење? Одговарам на то питање питањем – да ли да се СРС укине? Да ли они мисле да то треба учинити? Или да се укину избори? Онда се цела дилема око тога ко с ким може укида. Овај став није далеко од става Међународне кризне групе, која се и овом приликом огласила, да саопшти да је политичка ситуација погоршана због резултата избора, тако да можемо да уочимо да наше тобожње демократе и њихови пријатељи споља и страни покровитељи, очигледно да имају проблем са изборима и вољом народа која се испољава на тим изборима. Најзад, ова прича о концентрационој влади као о најгорем решењу долази из странке која је, рекао бих, микроскопски немерљива, али су зато њен утицај и претензије неограничени кад је реч о јагми за влашћу.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, конференција за новинаре

Кад врази легну

Зоран Живковић Обновљена афера у кампањи не значи победу врлине. Накнадна памет никоме ништа није донела добро. Нико из председништва ДС није открио тог дана у новембру да ли је Неда била ту, све се то знало и раније.

Зоран Живковић, на седници ГО ДС-а

Пост-продукција

Борка Павићевић Ми смо сад у пост-про-фашистичком друштву.

Борка Павићевић, директор Центра за културну деконтаминацију, "Утисак недеље"

Одвојено за нетолеранцију

Радош Љушић Коалиција 'Заједно за толеранцију' је антисрпска.

Радош Љушић, историчар и посланик ДСС-а, "Утисак недеље"

Ловац на нацисте

Петар Луковић Да се Коштуница и Шешељ договоре и направе Владу која би имала згодну већину (133 од 250) и да нам Коштуница објасни како то Србији треба оваква Влада јер је Србија у опасности и како је дивно да су с њим радикали којих се он грозио све време, али је схватио да су они супер и да је баш предивно да су се национално нашли, јер заједнички мисле да је Хашки трибунал – непотребан и антисрпски и да Војислава Шешеља, баш као и Слободана Милошевића, ваља одмах пустити из затвора и вратити их у земљу где гласачи за њима луде од среће. У том случају лудаци и кољачи постали би министри: помисао да би, рецимо, нациста Обрен Јоксимовић, пореклом из фашисоидне Републике Српске – постао координатор за здравство била би довољна да затражим азил у Широком Бријегу!

Петар Луковић, колумниста "Ферал Трибјуна" и уредник ТВ "Пинк"

Кад је лако – Колунџија

Нада Колунџија Човић није у стању да прихвати изборни резултат, као ни своју, ни страначку позицију у Србији, и то је проблем.

Нада Колунџија, бивша потпредседница Демократске алтернативе, "Б92"

Занимљивости из животињског царства

Никола Милошевић Да закључим: ја нисам у стању да предвидим нешто што би било нарочито ведро за наш политички живот и нашу политичку будућност, али знате како се каже – није крив онај што је огласио, него онај што је опрасио.

Никола Милошевић, академик и посланик ДСС-а, "Б92"

Ниске пирамиде и високи Добривоје

Изјаве.нет Добривоје Станојевић, е тај смешно поставља руке као маказе кад се с нечим не слаже. Покрет се брзо преобраћа, чим говорник постане свестан жестине, у покрет дланова према доле одбијајући схватање да непријатељски наступа, како би се то, можда, могло схватити. Води рачуна о сакоу, мада је неколико пута изашао незакопчан. Једном, чак, с дугметом које није било баш чврсто приљубљено. То може бити знак да није омиљен у породици, или је џаба служио војску. Криво се осмихује. Ко зна зашто. Кад прикрива самоувереност, прави испод стола ниску пирамиду.

Добривоје Станојевић, доцент Факултета политичких наука, о политичару Добривоју Станојевићу, "Наш глас"

Прве међу нама

Изјаве.нет Мртвозорнички загрљај давно изгубљених битака не престаје да нас дави. Овогодишња Божићна посланица само следи исту логику. Разлоге свих наших невоља патријарх Павле и чланови Синода СПЦ виде у чињеници да народ није довољно верујући и привржен цркви… И последњи међу нама знају да су овде учињена многа зла дела, да су у најближој околини престонице посејане масовне гробнице о којима се не говори, ни ко је у њима ни зарад чега, да су међу нама људи који су убијали по Босни, Хрватској, на Косову, спремни да наставе свој крвав посао за нове газде, да су осумњичени пред Хашким трибуналом на листама виђених да даље воде земљу.

Београдски женски лоби, саопштење

Вера на српски начин

Изјаве.нет Христос се роди, ово је пљачка.

пљачкаши, који су опљачкали земунску филијалу "Рајфајзен" банке преобучени у свештеничке мантије

Вера на српски начин

Мијајло Мијајловић У једном тренутку чуо сам глас Исуса у мојој глави, угледао Ану Линд и напао је.

Мијајло Мијајловић, осумњичени за убиство шведске министарке Ане Линд, "Б92"