Отварање и затварање трећег ока

Иван Тасовац Било би мало глупо да човечја рибица улази у дебату са рекламом за чипс која, при томе, верује да има моћ да вас урекне „Треће око“.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, о увредама глумца Сергеја Трифуновића, „Твитер“/„Ало“

Шта направи политика од човека (и диригента)

Сергеј Трифуновић То је човечја рибица. То што је, назовимо га Тасовац, сје*ао за годину дана биће нам потребно пет година да исправимо.

Сергеј Трифуновић, глумац, о министру културе и информисања, према дневном листу „Ало“

Немо (дипломатско) коло

Чедомир Антић Довољно је да видите где је наш министар спољних послова, како то да њега не чујемо? У последњих десет-двадесет година, кад год смо пред неким губитком, он врло мудро ћути. Можда је и сада губитак пред нама.

Чедомир Антић, историчар, о процесу пријема Косова у УНЕСКО, ТВ Б92

Историја Србије по Клинтону (и Албанцима)

Чедомир Антић Подсетићу на тврдње председника Клинтона да су оба светска рата почела због Србије, на тезе о геноциду над Албанцима, на спонзорисане књиге о древности албанске државности на Косову и Метохији. То можемо да спречимо ако се држимо принципијелне политике. Нажалост, наша држава се не држи принципијелне политике, било да није спремна да сарађује са светом било да јесте, само иде из крајности у крајност.

Чедомир Антић, историчар, о континуитету политике Запада према Србији, ТВ Б92

(З)авети прошлости и будућности

Чедомир Антић На двадесетогодишњицу потписивања Дејтонског споразума нам говоре из наводно неутралне Аустрије, која је оптерећена прошлошћу када је у питању Балкан, слично је са Немачком, па и Великом Британијом - да је Дејтонски споразум био привремен да се постигне мир, тј. да се превари српски народ. Да ли нам то исто раде са Бриселским споразумом [са Приштином]? И да ли постоји граница властољубивости српских елита? Односно, да ли су спремне ради уласка у ЕУ и очувања на власти да безусловно прихвате независност Косова? А ка томе се, очигледно, иде.

Чедомир Антић, историчар, о процесу пријема Косова у УНЕСКО, ТВ Б92

(И ја) волим мигранте, али не у својој кући

Ангела Меркел За мене је део темељне хуманости наше земље да избеглице прихватимо на пријатељски начин, као што бисмо урадили и са свим другим људским бићима. Иако имам велико поштовање према људима који су примили избеглице у свој дом, ја не могу да замислим да сада то урадим.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, о мигрантској кризи за „Билд“, AFP/„Танјуг“

Ко гради оно што му не треба, продаваће и оно што му треба

Горчин Стојановић Ако сте сиромашни, не купујете лепу слику у скупом раму. Гледате да вам кров не прокишњава и да вам не буде хладно. Ово [национални стадион] је чист и непотребан луксуз, осим ако није у част одигравања неке утакмице између фудбалских репрезентација УАЕ и Србије.

Горчин Стојановић, редитељ, о најави премијера Вучића да ће се издвојити 150 милиона евра за изградњу националног стадиона ако се прода „Телеком“, „Блиц“

Старо гвожђе за нови стадион

Александар Вучић Ако успе приватизација „Телекома“ и концесија за аеродром „Никола Тесла“, Србија ће имати новца и за изградњу стадиона и за реновирање болница. [...] Национални стадион је Србији потребан, јер без њега фудбалски клубови неће моћи да учествују у европским такмичењима. Они су се појавили са цифром од 250 милиона евра, а ја сам рекао да држава може да дâ 150 милиона.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“