Мали ради за великог

Мирослава Миленовић Чим је Синиша Мали пристао да се појави као директор овакве компаније, јасно је да је њен власник неко врло значајан – неко ко је од велике важности за његов професионални живот. Јавност мора да зна за кога је Мали радио.

Мирослава Миленовић, чланица Савета за борбу против корупције, поводом тврдње да је Синиша Мали купио некретнине у Бугарској за пет милиона евра, „Крик“

Мајстор за скраћивање и крпљење мандата

Весна Пешић Ти ванредни избори су једино потребни њему [Вучић], да продужи свој мандат, две по две године... Лични интерес је у питању, био би му мандат до 2020.

Весна Пешић, социолог, o ванредним парламентарним изборима, „Пресинг“ на ТВ Н1

Друге саплићите и варајте, мене и САНУ нећете

Весна Пешић Стално се понавља да се не тражи признање Косова. А Бриселски споразум је дефакто признање Косова, и то је та 'нормализација'... Поглавље 35 [са ЕУ] је контрола реализације онога што је договорено. Наравно да је потпуно тачно то што је академик Костић рекао. Ако ми стално хоћемо да живимо у измишљеној реалности и да нас саплићу разноразна мангупарија на власти, па од нас никад ништа неће бити.

Весна Пешић, социолог, o изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Пресинг“ на ТВ Н1

Борис је оклеветао Тадића

Борис Тадић Ја никада нисам рекао да Србија треба да буде лидер, чак ни у региону, јер ми је и то смешно. То ми је инфантилно. Ја никада у животу то нисам рекао. Ја сам рекао да нико нема потенцијал да буде лидер у региону, него сам хтео да направим амбијент у региону где подржавамо једни друге и зато сам водио политику помирења.

Борис Тадић, као бивши председник Србије, „Истиномер“

Маргинални а деструктивни

Миодраг Вуковић Ко учествује у подршци овом политичком перформансу? Једна доминантно националистичка српска странка у црногорском парламенту. Ко је подржава? СПЦ. Поруке подршке [стижу] из руске амбасаде и из руских државних институција. Ко је подржава из окружења? Деструктивне, политичке и маргиналне структуре као ДСС и слични из Србије. Кажу - подршка од сто људи. А више је људи јуче ушло у продавницу чоколаде у Кнез Михаиловој, него што их се окупило на тргу.

Миодраг Вуковић, члан Главног одбора ДПС-а, о протестима Демократског фронта у Подгорици, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Личи на (јесењи) перформанс, иде као грађански протест, а није народни бунт

Миодраг Вуковић Најавили су то као грађански протест - па ништа, као народни бунт - па ништа. Све се свело на политички перформанс једне политичке странке и ултиматуме Црној Гори. То је подржано страшном кампањом [...] у таблоидима, као да је малтене ратно стање у Црној Гори. Говорим из Подгорице у којој је једино што је интересантно и необично то да је јесен, полако се навикавамо.

Миодраг Вуковић, посланик и члан Главног одбора ДПС-а, о протестима Демократског фронта у Подгорици, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Туристичка историја Турске

Иринеј Пошто честом послом бивам у Цариграду, случајно сам чуо причу која делује као шаљива, али могуће је да је истинита. Један туристички водич, описујући рушевине Троје туристима који можда никада нису чули за „Илијаду“, „Одисеју“ и тројански рат, казао је да је „наш далеки предак Ага Мемнон морао да ратује због једне привлачне жене“. Агамемнон је постао Ага Мемнон, слично раде и арбанашки квазистручњаци на Косову.

Иринеј, епископ бачки, о српској баштини у контексту пријема Косова у УНЕСКО, „Упитник“ РТС-а

Кад Броз школује и хушка

Иринеј Имам пријатеље из Албанске православне цркве, немам никакав анимозитет према албанском народу. На Косову и Метохији, односно Старој Србији како се звала до Јосипа Броза Тита, постоје српски, византијски и турски споменици културе, албанских нема. Албанци су били нешколована дивља племена, за то их не кривим, таква је била њихова историја, док их Тито није школовао и успут нахушкао против Срба.

Иринеј, епископ бачки, о процесу пријема Косова у УНЕСКО, „Упитник“ РТС-а

Ћути и носи академску титулу са собом

Ратко Божовић Мене не изненађује мук академика, [...] јер се боје да на себе навуку гнев јавности. Ми смо друштво где политичке вредности могу да надјачају научне, посебно када је реч о Косову. У целом овом случају око академика Костића изгубљена је мера, јер су појединци из власти сопствену одговорност за стање на Косову превалили на леђа председника САНУ. То је пародија, јер мањак памети одлучује о вишку памети.

Ратко Божовић, социолог, o изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Блиц“

Баук (од губитка апанажа) кружи Академијом

Душан Јањић Академици су наплашени још од времена Меморандума [1986], [...] јер је САНУ буџетска установа, па им [политичари] зачас могу укинути ситне привилегије као што су апанаже, превоз. Због таквих ситних ствари они ћуте и о крупној, као што је Косово.

Душан Јањић, политички аналитичар, o изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Блиц“

Хватање за ваздух

Душан Јањић Сличан или још јаснији став има и политичар Чедомир Јовановић, па није прошао кроз овакав јавни линч. Костић је колетарална штета промашаја политике коју је Томислав Николић замислио у својој глави, јер његову платформу није желела да прихвати ни влада и премијер [Вучић] коме је дао мандат. Наравно, САНУ у целој причи није безгрешна, јер Косово нису бранили пројектима којих није било. Зато и не могу да одбране Костића, јер немају зашта да се ухвате.

Душан Јањић, политички аналитичар, o изјави председника САНУ о „достојанственом напуштању Косова“, „Блиц“

Љуљање између какистократије и аутократије

Весна Пешић Институције система су на издисају, ништа не раде. Ми сада имамо „фирера“, једног који се пита за све... Прешли смо у отворену аутократију, где само оно шта једном човеку [Вучић] звизне кроз главу - то ће да нам и буде. Добили смо владавину најгорих.

Весна Пешић, социолог, „Пресинг“ на ТВ Н1