Где Тома прође ту Вучићева трава не ниче

Небојша Крстић Томислав Николић је најјача, суштинска, вредносна, идеолошка и политичка опозиција Вучићу. Кад се постави питање шта је алтернатива Вучићу, онда има много нетачних одговора, а тачан одговор је - [председник] Николић.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Блиц“/„bizlife.rs“

Горким травкама на љуте ране

Денис Киф Стичем утисак да се [у Београду] пије „горак енглески чај“... Не знам ништа о „грозном папиру“ о ком се говорило. Такође, пре неколико месеци смо имали предлог резолуције о Сребреници који није прошао, али је смисао те резолуције био у помирењу, да одамо почаст жртавама. Тај предлог није имао везе са приступањем ЕУ, то се десило, па се десило.

Денис Киф, британски амбасадор, о Поглављу 35 у преговорима ЕУ-Србија, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Укор амбасадора (пред избацивање Србије из школе)

Денис Киф Знам да су председник владе Александар Вучић и министри сада у Москви, знамо да Србија са Русијом има посебне везе, али сте такође на путу приступања ЕУ, а то значи и усклађивање спољне политике са ЕУ. О томе још разговарамо. Што се тиче Русије, видимо њену улогу у Украјини и Сирији, која је негативна. То је проблем.

Денис Киф, британски амбасадор, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Методска сумња (у добре намере)

Љубодраг Савић Упорно необјављивање садржаја неких уговора ствара, можда, потпуно беспотребну сумњу да нешто није у реду са тим уговорима. Не постоји ниједан разуман разлог да се у потпуности не објави садржај свих уговора, чиме би Влада Србије показала да заиста ради у интересу свих грађана Србије.

Љубодраг Савић, професор Економског факултета у Београду, о уговорима са страним инвеститорима, „Бета“

Најбољи српски доушнички бренд

Димитрије Војнов Соња Бисерко ме нимало није изненадила својим потказивачким писмом. Оно што, међутим, изненађује јесте чињеница да се међународно признати бренд Хелсиншког комитета и даље на овај начин злоупотребљава у борби против српског народа и државе, уместо да се коначно преда неком другом и истински заживи на пољу заштите људских права која не познају нацију, веру. Као што је апсурдно да се косовским сепаратистима препусти брига о српским светињама, тако је бесмислено и да се заштита људских права препусти Соњи Бисерко.

Димитрије Војнов, драматург и филмски критичар, о писму Соње Бисерко директорки Унеска којим тражи пријем Косова у ту организацију, „Курир“

Још неколико тура пред фајронт

Предраг Ј. Марковић Ниjе то такнуто-макнуто, губили смо Kосово jедном, па смо га повратили. Фактичко стање jе ствар коjа се мења и ми морамо бити спремни, не да ратуjемо пушком, већ економски, дипломатски, да докажемо да само ми можемо да чувамо ту баштину.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, ТВ „Палма плус“/„Танјуг“

Нас и Турака (скоро) сто милиона

Предраг Ј. Марковић Aлбанци, заправо, на Kосову и Mетохиjи нису подигли ни чесму. Oно што су споменици исламске културе, подигли су турски великодостоjници. Неки од њих су можда били Aлбанци, али заправо Tурска jе подигла оно што ниjе српска држава.

Предраг Ј. Марковић, историчар и потпредседник СПС-а, ТВ „Палма плус“/„Танјуг“