Непоменут на правди Вучића (и Крстића)

Небојша Крстић [Саша] Радуловић у „Данасу“ критикује истраживаче јавности што га не помињу. Одговориће му да немају довољно јак микроскоп да би га видели.

Небојша Крстић, маркетнишки стручњак, „Твитер“

Говор за вешање

Небојша Крстић Читам Кустуричин говор на Сајму (књига). Не бих волео да ми он „сабљом раздваја укус од неукуса и показује пут и начин шта да мислим“.

Небојша Крстић, маркетнишки стручњак, „Твитер“

Црвена армија (другог позива)

Драган Џајић Делије су после СНС-а најјача партија у Србији.

Драган Џајић, фудбалска легенда и бивши генерални директор ФК Црвена звезда, „Јутарњи лист“/„bizlife.rs“

Проклета је Немачка

Зоран Ћирјаковић Цела та ствар има један икс фактор, јер се ради о живим бићима, а не о вагонима пиринча које можете да паркирате где хоћете. Најстрашнија чињеница је да данас, у време глобализације, све тече сем људи, миграције су криминализоване. [...] Мој „омиљени“ пример у смислу колико је трагичан је случај Египћанке, новинарке „Ројтерса“, коју су на дан рушења Сисија погодили из снајпера у јако незгодно место, у стопало. Шест месеци је плаћао „Ројтерс“, док није добила визу за проклету Немачку да се лечи.

Зоран Ћирјаковић, предавач на Факултету за медије и комуникације, о мигрантској кризи, „У средишту пажње“ Радио Београда 1

Париз (мигрантским) сузама не верује

Зоран Ћирјаковић Постоји закон великих бројева. Лако је вратити пар стотина [миграната]. Присуствовао сам у Паризу када у авион за Киншасу убацују шест људи на силу. То је пакао када се убацује шест људи, који се отимају и које везују ланцима за седишта.

Зоран Ћирјаковић, предавач на Факултету за медије и комуникације, о мигрантској кризи, „У средишту пажње“ Радио Београда 1

Војнички бал под (провидним) маскама

Александар Радић Оног момента кад смо чули да министар одбране Братислав Гашић није крив, тог тренутка су маске пале и схватили смо да неко покушава да нам објасни како је ово држава у којој ће група људи бити некажњена шта год да ради, која ће бити изузета од свих правила који важе за нас остале.

Александар Радић, војнополитички аналитичар, о судском епилогу мартовског пада војног хеликоптера са седам жртава, „Н1инфо“

Где Брисел ведри, Москва облачи (и обратно)

Бошко Јакшић Могу да направим паралелу. Русија прима [премијера] Вучића као што би Брисел примио [председника] Николића.

Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор, о посети Александра Вучића Москви, „Прави угао“ РТВ-а

(Старо)српски митови и легенде

Бошко Јакшић Према једном истраживању, 1 одсто Срба сматра да први партнер треба да нам буду САД, 13 одсто - ЕУ, а чак 65 одсто - Русија. Ту се ради о митовима. Неке земље од митова праве епове, а ми од епова правимо митове, па митове претварамо у политику. И од тога живимо. Често у тим „затамњеним коридорима“ не можемо да се снађемо. Те митове треба раскинути.

Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор, „Прави угао“ РТВ-а

Нежељени мираз

Ненад Поповић Теоретски, стотине хиљада људи може да буде „заглављено“ у Србији. Можда нико неће желети да остане у Србији, али њих нико неће питати. Не смемо да дозволимо да будемо карантин. Треба да радимо исто што и ЕУ, а не да их слушамо. Цела Европа је у страху од терориста [...] и, много више, од ширења заразних болести. На грчким острвима се појавила колера, а у Аустрији лепра.

Ненад Поповић, председник СНП-а, о изградњи зида у контексту мигрантске кризе, „Упитник“ РТС-а

Командант (последње линије) одбране Србије

Ненад Поповић Мајке са децом и старије људе треба пропустити, то је контролисани прилив. Зашто бисмо примили 80-90 одсто младих мушкараца, војно способних и са ајфоновима, оних којима помоћ није потребна, који су искључиво економски мигранти? Боље да данас направимо зид који нас штити, него да сутра плачемо на неком зиду плача.

Ненад Поповић, председник Српске народне партије (СНП), о мигрантској кризи, „Упитник“ РТС-а

Кад Америка добро дресира

Зоран Ћирјаковић Сви се праве луди да не знају колики број [миграната] долази. У ствари, знају - само не знају шта ће са њима. Колико да је мађарски премијер [Орбан] одвратан човек, он је препознао да ће пре или касније Немачка затворити границе. [...] Немци већ окрећу очи и главе од тих несрећних људи, има и солидарних, али доминира ћутљива већина. Немци су прилично „дресирани“ током процеса денацификације, има неких баука, елементи културне свести су промењени.

Зоран Ћирјаковић, предавач на Факултету за медије и комуникације, о мигрантској кризи, „У средишту пажње“ Радио Београда 1