Одбрана и последњи (директорски) дани

Зоран Дробњак Премијер [Вучић] ме је прозвао, јер сам као предузеће у минусу. Нисам желео да прећутим, јер постоје објективни разлози за то. Ако Влада има бољег, нека ме смене! Ја с тим немам проблем. Али, ове године је изграђено највише путева. Не дам на себе, посебно ако нисам крив. Премијер зна свој посао и треба да прозива, али и ја имам право да се браним.

Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“, „Блиц“/„bizlife.rs“

Двадесет година у служби стварања (додате) вредности

Синиша Мали Вредност тог земљишта [у савском амфитеатру] је сада нула и Београд нема никакву корист од њега, а након двадесет година, када буде очишћено и уређено, оно ће имати вредност.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о „Београду на води“, према „Истиномеру“

Руска шубара главу чува

Александар Вучић Није реално да превише тога купимо, али нешто оружја ћемо да набавимо. Ако питају шта ће нам све то, нека поставе питање шта ће то некима у окружењу, када су свуда окружени НАТО земљама, а само једна није, а то је Србија.

Александар Вучић, премијер Србије, током посете Москви, „Танјуг“

Очајна вест и одличан аспект

Александар Вучић Мислим да је то одлична ствар, бар са тог аспекта. То нама пружа и одређене прилике да својим бизнисом и економијом наставимо да обезбеђујемо боље резултате у целом региону, па и у Приштини и у сваком другом месту на КиМ. Зато би требало тај ССП у том светлу и искористити.

Александар Вучић, премијер Србије, у Москви, о Споразуму о стабилизацији и придруживању који је ЕУ потписала са Косовом, „Танјуг“

За Фијат и отаџбину

Душан Вујовић За извоз „фијата“ сагласност Руске федерације имамо, чекамо сагласност Казахстана који има своје интересе. Ја сам оптимиста. Мој студент је била колегиница која је водила преговоре Казахстана у Светској трговинској организацији. Ако треба, зваћу је, да видимо где је то застало.

Душан Вујовић, министар финансија, из Москве о бесцаринском извозу „Фијат аутомобила Србија“ у Русију (као чланицу Евроазијске економске заједнице), „Око“ РТС-а

НАТО (више) не може да чека

Милан Париводић Један од наших најпаметнијих људи Душко Ковачевић је пре неколико дана рекао да Србија себи не сме да дозволи да ратује. Нама је императив да не смемо ући у ратне сукобе и морамо дипломатски предупредити ту ситуацију. Најефикаснији начин да нас не нападају земље из окружења или са дистанце је[сте] интеграција у НАТО. И у ЕУ и у НАТО. Ова [неутрална] позиција је авантуризам за нашу децу.

Милан Париводић, адвокат и бивши министар у Влади Србије (2004-2007), „Око“ РТС-а

Превентивна ликвидација (хашком злу не требало)

Боривоје Боровић Српске тајне службе су морале да га ликвидирају, да народ не би био оптерећен пресудама за геноцид. А могао је [Ратко Младић] и сам да се убије. То би било часно.

Боривоје Боровић, адвокат, у контексту суђења генералу Младићу у Хашком трибуналу, „Блиц“