Преки (Вучићев) суд

Зоран Бабић О томе ће говорити, односно донети суд онај на чијој популарности, енергији и политици је и направљена ова влада, а то је Александар Вучић.

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а, о опстанку коалиције са СПС-ом после „искакања“ Бранка Ружића, „Између два петка“ Радио Београда 1

И папино срце је на левој страни

Зоран Милановић За СДП би гласао и сам папа, да је на бирачком списку. ХДЗ је гора пошаст од Санадера.

Зоран Милановић, премијер Хрватске и председник СДП-а, према „Црвеној линији“ на ТВ Н1

Ни ја не волим НАТО... но трпим

Милутин Мима Караџић У том споту нисам изговорио НАТО нити било шта друго, говорили смо о лепоти и сигурности Црне Горе, то је била моја прича. [...] То што је стављено као билборд и додатак за ту кампању ме је разљутило, па сам звао и замолио да се то скине и они су то урадили. Немам никакав уговор, нисам за то примио новац, нисам политичка личност - зато није требало то ни да радим.

Милутин Мима Караџић, глумац, о кампањи за улазак Црне Горе у НАТО, „Вијести“/„Блиц“

Да комшиници цркне странка

Небојша Крстић Како ће Србија доживети прогрес ако свака странка одласком у опозицију доживи регресију, а лидери се претворе злобне комшинице?

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак, „Твитер“

Београд друмом, Тирана и Приштина (пра)шумом

Дарко Танасковић Док Београд дипломатским путем покушава да убеди чланице Унеска да су право и морал на страни Србије, Приштина користи друге методе... [Тачи и Пацоли] су малтене у фоајеу Унеска организовали малу канцеларију некаквих бироа за лобирање и настоје да по сали, на врло вулгаран начин, 'нахватају' представнике одређених земаља, доводе их на разговор и врше притисак.

Дарко Танасковић, оријентолог и амбасадор Србије при УНЕСКО, о процесу пријема Косова у ту организацију, „Танјуг“