Извињавање и кукање (само) по закону

Иван Тасовац Пишите. За то се ова влада и борила. Пишите о свему и пишите свима, целој Србији, извињавајте се и кукајте, али једну ствар немојте да заборавите. Закон ћете морати да поштујете. И само по том закону, и у складу са њим, ћете и да постојите и да купујете друге медије.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, у отвореном писму медијској сцени, „Политика“

Бели медведи(ћи)

Иван Тасовац Сет закона о информисању предвиђа право новинара на објављивање тврдњи и изношење ставова и мишљења. И не може због тога да им престане радни однос, да им се смањи уговорена зарада, нити могу да због истините тврдње, става, на било који начин буду дискриминисани. Имају право да одбију налог уредника, да се не потпишу испод измењеног или нарученог текста.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, у отвореном писму, „Политика“

Полиграф Србија

Борислав Стефановић Није случајна злоупотреба човека који је јуче скинуо наногицу, да данас даје изјаву. И то кроз такву форму да државни органи постају потпуно небитни, него се на медијима и врши истрага, и пролази полиграф и просуђује и пресуђује. Ово је пораз државе и огољено лице режима.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, о изјави Мирослава Богићевића о куповини „Политике“ и реаговањима, „Курир“

Мали штос(ови) великог мајстора аналитике

Мали штос(ови) великог мајстора аналитике То је један симпатичан беџ који ми се допао, нека врста штоса, мала политичка порука и мали прилог разбијања ове атмосфере страха и самоцензуре која је зацарила што међу грађанима које анкетирамо, што међу политичарима које питате, што међу новинарима који не питају... Дакле, мали гест против ове атмосфере у којој се сме само козметички и у врло дозираној мери помињати име и лик Александра Вучића.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар, о црвеним прекриженом силуетом човека препознатљиво скупљених прстију, „Блиц“

Председник „мријет“ навикнут

Ђорђе Вукадиновић Постоји још један нуспродукт Вучићевог одлагања избора. Мислим да је ојачана позиција наизглед политички „полумртвог“ Томислава Николића. Њега је то вратило у игру иако је већ неколико пута отписиван као „политички леш“. Али он одбија да „умре“ иако га свакодневно медијски „сахрањују“.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар, „Блиц“

Мислим (као Вучић) дакле јесам

Александар Вулин О легализацији геј бракова нисам разговарао са премијером Александром Вучићем, али колико га добро познајем, а добро га познајем, знам да тако нешто неће никада проћи кроз Владу Србије. Ја сам ресорни министар за породичне односе и то никада нећу потписати.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „bizlife.rs“

(Опозиција) између батинања и клања

Ђорђе Вукадиновић Странке Војислава Шешеља и Чедомира Јовановића, уз још неке мање партије, [...] служе власти као нека врста батине или ножа за докусуривање остатака заклане опозиције коју симболизују ДС и ДСС.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и главни уредник НСПМ, „Блиц“

Грађанин Митровић убива (лажну) аждаху

Жељко Митровић Извини, Србијо, што те нисам на време упозорио о каквом лажову и преваранту је реч.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, о Александру Родићу, „Информер“/НСПМ

Први рекет Србије

Жељко Митровић Ви, грађани Србије, добро знате да сви напади које рекеташ Родић изводи против мене, али и против свих других, имају три циља: први је, да Александар Родић и целокупна династија Родић наставе да краду, пљачкају и рекетирају свакога ко се дрзне да им се супротстави. Други циљ је да мали човек, а велики рекеташ, покуша да обезбеди подршку за своје политичко деловање. [...] Трећи циљ је да избегне одговорност и заслужену казну за сва своја криминална дела.

Жељко Митровић, власник ТВ „Пинк“, на изјаве Александра Родића, у ауторском тексту „Извини Србијо што трећи пут пишем о рекеташу Александру Родићу“ за „Информер“

Нулта линија одбране слободног новинарства

Александар Родић Свакоме од вас је позната ситуација кад стигне „молба“ да се ово или оно не пусти у јавност или да се направи прича о нечему. [...] Данас, кад сам ја под директним ударом и притиском на уређивачку политику, стајем испред целе наше професије и кажем - доста!

Александар Родић, председник „Адрија медија групе“, у ауторском тексту „Србијо, извини“ у „Куриру“

Служили смо српског краља

Александар Родић Отворено кажем - и сам сам учествовао у пројекту улепшавања стварности, заједно са 80 одсто других власника медија, међу којима су и Жељко Митровић и Драган Вучићевић. Све је почело тиме да смо сви заједно директно учествовали у раду изборног штаба Александра Вучића. Убеђивали се и некад и веровали да је то добро за нашу земљу.

Александар Родић, председник „Адрија медија групе“, у ауторском тексту „Србијо, извини“ у „Куриру“

Дуго кретање између сарадње, молби и рекетирања

Мирослав Богићевић То није била провизија, нити мито, већ класичан рекет. [...] Борис Тадић ме је наговорио да дам новац [Александру] Родићу, јер он, [Мики] Ракић и [Душан] Петровић вероватно нису имали новац за куповину удела у „Политици“. Тадић ме је замолио да ја то купим. Родићи су ми тражили милион евра, зато што су претходно уговорили посао.

Мирослав Богићевић, власник „Фармакома“, у изјави за ТВ „Пинк“, РТС/„Новости“