Заслужан грађанин Србије (и почасни пријатељ Америке)

Мајкл Кирби За све добро што Влада Србије ради најзаслужнији је премијер [Вучић].

Мајкл Кирби, амбасадор САД у Србији, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Лепо мени стоји домаћинска блуза

Лепо мени стоји домаћинска блуза Ја желим да прикажем и себе и српског сељака у традиционалној ношњи. Не морамо да будемо сви у оделима [у скупштини], већ као и људи које представљамо. Нисам желео никог да увредим, већ напротив, да прикажем и српског домаћина и традиционалне вредности краја из ког долазим.

Милија Милетић, председник Уједињене сељачке странке и посланик са листе СНС-а, „Јужне вести“

Којекуде Вучићу

Александар Вучић Да л' си дао паре за Сребреницу или ниси дао? Да л' си дао за ово, а да л' ниси за оно? Што си рекао 500 динара, то је много за ТВ претплату? Кажемо, нећемо 500, већ 150 динара. Данас се јавља НУНС, НДМНВ, не знам како се већ зову: Е, требало је 500, а не 150 динара. 'Ајде, бре, људи! Шта је требало да урадим? Хоћете ли 500 динара или 150? 'Ајде, договорите се.

Александар Вучић, премијер Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Јефтина и шпијунска радна снага

Петар Цветковић Економска ситуација у Србији је врло погодна за врбовање, што одговара страним службама. За стране службе пар стотина или хиљада евра не представља никакав трошак. И наши грађани су им јефтинији него да имају свог агента на терену. И економски, и политички, и безбедносно им је исплативије.

Петар Цветковић, директор Војнобезбедносне агенције (ВБА), за „Недељник“, „Танјуг“

Јавите Шешељу да Сораја, Шавија и Анђелковић подржавају Вучића!

Војислав Шешељ Једва сам схватио да су старлете и политички аналитичари два нова рафинирана облика проституције, који, поред новца, доносе и друштвени углед… Експерти као што су Сораја Вучелић, Ђорђе Вукадиновић, Наташа Шавија и Драгомир Анђелковић толико су се усавршили да могу бити академици.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, „Твитер“/„Ало“